27 / 04 / 2024

Londra'daki konut fiyatları, 10 yıldır istikrarını koruyor!

Londra'daki konut fiyatları, 10 yıldır istikrarını koruyor!

Londra'daki kontular 2014 yılından bu yana en uygun fiyatlı evler haline gelerek fiyat istikrarını korumaya devam ediyor.  



Online satış portalı Zoopla Londra konut piyasası ile ilgili bir rapor hazırladı.  Zoopla tarafından açıklanan verilerine göre Londra'daki evler 2014'ten bu yana en uygun fiyatlı evler haline geldi, ancak düşük performanslarına rağmen hala İngiltere'deki kazançlara göre açık ara en pahalı evler konumunda yer alıyor.

Londra daki konut fiyatları, 10 yıldır istikrarını koruyor!

2026 YILINDA KONUT PİYASASI REKOR KIRDI!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Londra'daki evler, 2016'daki zirve noktasında 15 katın üzerindeyken şimdi bir İngiliz işçinin ortalama kazancının 13 katına mal oluyor. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının yanı sıra vergi değişiklikleri ve ev fiyatları ile ücretlerdeki değişimler bu düşüşte etkili oldu.

SATIŞLAR AZALDI, KONUT FİYATLARI GERİLEDİ

Açıklanan rakamlar, ev fiyatlarını birçok genç alıcı için ulaşılamaz hale getiren fahiş büyümenin ardından Londra piyasasının yavaş yavaş soğuduğunu gösteriyor. Satın alınabilirliğin artması, son yedi yılda daha düşük işlem ve daha zayıf konut fiyatı artışı görülen başkentte talebin toparlanmasına yardımcı olabilir.

Londra daki konut fiyatları, 10 yıldır istikrarını koruyor!

EMLAK PİYASASI PANDEMİDEN ETKİLENDİ

Londra'daki emlak piyasası, Brexit ve pandemi sonrası değişen çalışma düzeninin yanı sıra yatırımcıları ve yabancı alıcıları hedef alan vergi kısıtlamasından da etkilendi. Zoopla'ya göre Londra'daki konut fiyatları 2016'dan bu yana sadece yüzde 13 artarken, Birleşik Krallık'taki artış yüzde 34'te kaldı.

İSTANBUL'DA KONUT FİYATLARI LONDRA'DAN PAHALI!

Barratt London'ın uluslararası satış ve pazarlama direktörü Stuart Leslie  Londra'daki konut fiyatlarını değerlendirdi. Fiyatlar 300 bin euro’dan başlıyor. FTSE-100 şirketleri arasındayız. 4,2 milyar pound’luk bir pazar değerimiz ve 1,2 milyar pound nakitimiz var. Her bir projeyi finanse edebiliyoruz. Biz müşterilere bir ödeme yapısı sunuyoruz. Başta yüzde 10 depozito yatırıyorlar, geri kalan yüzde 90’lık kısmını teslim alınca veriyorlar. Müşteri diyelim ki bir projeden konut satın aldı. 2-3 yıl sonra tamamlanıyor.
 

Dünyanın en iyi 100 kent listesi yayımlandı: Türkiye’den üç il var!

Acil konut ihtiyacı kontrolden çıktı! 167 bin kişi yeni yıla evsiz girecek!


 


Geri Dön