16 / 05 / 2024

Londra'nın ünlü Sofra restoranı Boğaz'a açılıyor!

Londra'nın ünlü Sofra restoranı Boğaz'a açılıyor!

Sofra Restoran zinciriyle İngiltere’de yeme-içme alanında efsane haline gelen Hüseyin Özer, İstanbul yolunda. Özer Restoran’ı geçen hafta kapatacağını açıklayan Özer, ağustos ayında İstanbul’da bir restoran açacak....




Londra’daki restoranını kapatan Hüseyin Özer, İstanbul’da şube açacak. Michelin yıldızlı şef, dünya yıldızlarını ağırlayacak. 


Sofra Restoran zinciriyle İngiltere’de yeme-içme alanında efsane haline gelen Hüseyin Özer, İstanbul yolunda. Başkent Londra’da 14 yıldır hizmet veren ve siyasetçilerden aktörlere birçok ünlüyü ağırladığı Özer Restoran’ı geçen hafta kapatacağını açıklayan Özer, ağustos ayında İstanbul’da da bir restoran açacak. AKŞAM’a konuşan restoran Oscar’ı sayılan Michelin Star sahibi tek Türk olan şef, başarı hikayesinden gelecek planlarına dair her şeyi anlattı:  

- Dünyaca ünlü müşterilerimi Türkiye’de de ağırlayacağım. Bu sayede ülkemin tanıtımına bir katkıda bulunmak istiyorum. 


KATAR ŞEYHİ DAVET ETTİ


- İstanbul’dan başlayan zinciri zamanla Türkiye’ye yayacağız. 

- Katar Şeyhi de bana restoranımızda tattığı yemekleri hiçbir yerde yemediğini söyleyerek Katar’da restoran açmamı rica etti.   

- Londra’da 4 Özer Restoran daha bulunuyor. Ancak Oxford Circus’daki restoranımız bizim tacımızdı. Burası tüm İngiliz medyasının da kulis merkeziydi.  


EKSİKSİZ TÜRK MUTFAĞI


- Londra’daki diğer restoranlarımı işletmeye devam edeceğim Ama 38 yıl dönmek farklı bir his.  

- İstanbul’da arkadaşım Hüseyin Özdilek’in binasında ve geniş bir mekanda eksiksiz olarak tüm Türk mutfağını sunacağız.  

- Sadece et değil balık, tatlı, sebze, içki ve tüm içecekler Türkiye’nin dört bir yanından gelecek.


‘TADİLAT VAR’ DEYİP BAŞKASINA VERDİLER


Londra Oxford Circus’daki 14 yıllık restoranını kapatmak zorunda kalan Hüseyin Özer, olayın iç yüzünü şöyle anlattı: Dükkanın asıl sahibi İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth. Biz emlak şirketi aracılığıyla 14 yıldır burada bir dünya markası yarattık. Kira sözleşmem bitince binanın tadilat geçireceğini söylediler. Sonradan ünlü bir İngiliz hamburger firmasına verildiğini öğrendim.


Emre Öztürk/Akşam


Geri Dön