13 / 05 / 2024

Lovelet AVM 'nin temeli atıldı!

Lovelet AVM 'nin temeli atıldı!

İdol İnşaat tarafından 50 milyon euro yatırımla Samsun 'da hayata geçirilecek olan Lovelet AVM 'nin temel atma töreni bugün gerçekleşti...



Törende konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı   Bülent Arınç, projenin Karadeniz Bölgesi 'ndeki komşu ülkeleri de kente çekecek bir proje olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Biliyorsunuz 50 ülkeyle vizelerde kaldırıldı. Türkiye 'nin bu ve benzer yeni yatırımlarla komşu ülkelerin ticaret merkezi olmasını hedefliyoruz. Türkiye 'nin sokakları bu projelerle dolacak. ”

Samsun 'da insanların ilk defa herkesin rahat alışveriş yapıp, kaliteli zaman geçireceği bir yatırım   yaptığı için İdol inşaata teşekkür eden Arınç, “Lovelet gibi aşkla alışverişe bağlanmanız dileğiyle ” diye konuştu.

Törene, Arınç 'ın yanı sıra Samsun Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, Samsun Milletvekili Suat Binici 'nin yanı sıra kalabalık bir protokol ekibi katıldı.
 
2012 'de kapılarını açacak
 
İdol İnşaat; Karadeniz'in en büyük, Türkiye'nin en lüks outlet projesi Lovelet ile portföyüne bir yenisini daha ekledi. Alışveriş aşkını   yeniden yorumlayacak olan Lovelet; Karadeniz Bölgesi'nin turizm, ticaret, sanat ve eğitim alanında başkenti sayılan Samsun'da 50 milyon euro yatırımla 75 bin metrekare alanda yükselecek. Lovelet, sıradışı mimari yapısı, ünlü markaları, çocukların sevgilisi olan atların yer aldığı mini pony kulübü, denize sıfır konumunda yer alan büyüleyici restoran ve kafe işletmeleri, en gelişmiş teknolojiye sahip sinemaları, süpermarket ve teknoloji marketleriyle alışveriş ve eğlencenin yeni adresi olacak. Avm konsept geliştirme ve kiralama danışmanlığı   perakende satışı İNSİDE tarafından  yapılacaktır.

İdol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Acıtaş gelecek yıl mart ayında açılması planlanan Lovelet Ouetlet ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

'75 bin metrekare inşaat alanı ve 40 bin metrekarelik kiralama alanına sahip Lovelet, ayda 900 bin kişiyi ağırlayacak. 1200 kişiye iş imkanı sağlayacak olan AVM, sadece ürün ve hizmet satmak için degil; alışveriş aşkını yaşatmak için tasarlanan ilk alışveriş merkezi olarak sektörü; kiralama, işletme, yönetim, işletim sistemi konularındaki “ilk ”leri ve yenilikleriyle tanıştıracak' dedi.
Acıtaş, alışverişin yanı sıra sosyal ve eğlence yaşam standardını da değiştirmeyi hedefleyen Lovelet 'in   170 marka ve 225 bağımsız bölümden oluştuğunu, dile getirdi.
 
Farklı şehirlerde benzer konseptte AVM-Outlet zincirini hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Acıtaş, ilk AVM deneyimlerinin Samsun'da şekillenmesiyle ilgili olarak, şu bilgileri paylaştı:   '1.3 milyon nüfusu ile Karadeniz'in en yoğun nüfuslu ve kişi başı harcamada İzmit'ten sonra   Türkiye ikincisi olan bir il. Tüm bunların ötesinde, Orta ve Doğu Karadeniz'le birlikte Rusya, Gürcistan veTürk Cumhuriyetlerine   açılan bir kapı. Günde 85 bin araç girişine sahip bir kent' dedi.

Türkiye'nin ikinci büyük limanının Samsun'da olduğunu da hatırlatan Acıtaş, ' Özellikle Samsun   Rusya ile yapılan ekonomik anlaşmalar için özel önem taşıyor. Her gün Rusya ile ihracat tren ve feribotlarla yapılıyor. Bu da kente hareketlilik kazandırıyor' diye konuştu.

Kültür, sanat, eğitimin yanı sıra Samsun'da sağlık turizminin yükselişte olduğunun altını çizen Acıtaş şu bilgileri paylaştı:
'Yine özellikle Rusya ve Gürcistan'dan çok sayıda turist kente geliyor. İnşaatı süren kongre ve fuar merkeziyle bu yıl açılacak üniversitenin getireceği öğrencilerde AVM'nin perforamansını artıracak. AVM şehir merkezine 4 km, Samsun çarşamba Havaalanı 'na 16 km, kongre merkezine 7 km,   Samsun Limanı'na da 5 km gibi yakın mesafede. ”

İDOL İNşžAAT
Başta  İzmir  olmak üzere ülkemizin birçok yerinde elde ettiği başarılarla adından söz ettiren İdol İnşaat, Bechtel-Enka Doğalgaz çevrim Santrali'nden İzmir Metrosu istasyonlarına, sektöründe dünyanın sayılı örneklerinden biri olan Vestel City Tesisleri'nden DYO'nun en son   teknolojilerle hizmete giren yeni fabrika binasına kadar her biri yüksek imalat kalitesi ve iş performansı gerektiren sıra dışı referanslarına LOVELET 'le bir yenisini daha ekledi.

 


Geri Dön