29 / 04 / 2024

LPG ithalatında yüzde 43,3 artış!

LPG ithalatında yüzde 43,3 artış!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Şubat Ayı verilerine göre, LPG ithalatı yıllık olarak yüzde 43,3 oranında artış gösterdi. Buna karşılık LPG üretiminde ise yüzde 30,7 azalma meydana geldi.



Türkiye’nin gerçekleştirdiği LPG ithalatının 2022 yılına göre yüzde 43,3 yükselerek 287 bin 837 tona ulaştığı bildirildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun “Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Sektör Raporu”  Şubat ayı sonuçlarına göre, söz konusu ayda ithalat yarıya yakın artarken, LPG üretimi ise yüzde 30,7 oranında düştü.

CEZAYİR DAHİL 6 ÜLKEDEN İTHAL EDİLİYOR

EPDK’nın raporuna göre, ithalat rafinerici ve dağıtıcı lisansı sahiplerince gerçekleştiriliyor. LPG’nin ithal edildiği ülkeler ise Cezayir, Rusya, ABD, Rusya, Nijerya , Kazakistan ile Romanya oldu.

LPG ithalatında yüzde 43,3 artış!

Rapora yansıyan verilerde Şubat ayında yıllık bazda Türkiye'nin LPG ithalatı yüzde 43,3 artarken, buna karşılık LPG üretimi yüzde 30,7, ihracatı ise yüzde 33,3 oranında düşüş gösterdi. 2022 yılının aynı ayıyla kıyaslandığında LPG ithalatı,  şubatta yüzde 43,3 artarak 287 bin 837 tona ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön