29 / 04 / 2024

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

Son dakika haberine göre dün gece yarısından itibaren LPG'ye zam geldi. Brent petrolün geçtiğimiz Mart ayından bu yana en düşük seviyeyi görmesine rağmen LPG'ye gelen zam mutfak tüpü fiyatlarını da etkiledi İşte son dakika zamlarının altında yatan nedenler...



Türkiye'de ise işler tamamen farklı bir boyutta ilerliyor. Dünyada petrol fiyatları iniş eğilimindeyken Türkiye'de LPG'ye bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 28 kuruşluk zam olacak. İstanbul'da LPG fiyatı 10,79 liradan satılıyor. 

LPG'ye gelen zamlar ise aynı zamanda Anadolu'da pekçok evde kullanılan mutfak tüpü fiyatlarının da zam görmesine neden oldu.

Mutfak tüpü 12 kilogramlık boyutta olanı 309 liraya satılırken fiyatına 6 liralık artışla 315 liraya yükseldi. 

Mutfak tüpü fiyatlarını geçtiğimiz yıl Ocak ayında 215 liraydı.

Aynı tüpler bundan 10 yıl önce 65 liradan satılıyordu.

Öte yandan LPG ve mutfak tüpüne yansıyan zamların yanında benzine 1 lira 55 kuruşluk bir indirim geldi. Söz konusu indirim pompaya yansıdı ve bir litre benzin 23 lira 67 kuruştan satılmaya başlandı.

Motorin fiyatı ise yine benzine göre pahalı kalmaya devam ediyor. İstanbul'da bir litre mazot 25 lira 43 kuruştan tüketiciye satılmaya devam ediyor.

Küresel piyasada düşen brent petrol fiyatlarına rağmen Türkiye'de akaryakıtta düşmeyen fiyatların perde arkasında doların bayram sonrası yeniden yükseliş yönünde hareketlenmesi neden oldu. Dolar Kurban bayramında 17,25 kuruş seviyelerindeyken yeniden yükselişe geçerek 17,46 düzeyine kadar çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön