30 / 04 / 2024

Lüks öğrenci yurdunda 1200 euroluk odalar hızla tükendi!

Lüks öğrenci yurdunda 1200 euroluk odalar hızla tükendi!

Rebuplika Academic Aparts lüks öğrenci yurtlarında en ucuz oda fiyatları aylık 599 Euro'dan başlayıp 1200 Euro'ya kadar yükseliyor. İstanbul'da faaliyet gösteren lüks öğrenci yurdunda en pahalı odalar hızla tükendi..



BİLGİLİ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili ile birlikte kurdukları BLG Capital’in Yönetici Ortağı Frank RoccoGrande, özellikle gayrimenkul geliştirme alanına odaklanan ilk özel sermaye şirketi olan BLG Capital ile Türkiye’de gayrimenkul geliştirme işinde farklılaşmayı hedeflediklerini söyledi. Şu anda özellikle öğrenci konaklaması alanına odaklandıklarını kaydeden RoccoGrande, “İstanbul’da 32 üniversitede 320 bin öğrenci var. Ve sadece 45 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Öğrencilerin çoğu kamu kurumlarının yurtları veya evlerde kalıyorlar. Biz öğrencilerin üçüncü bir alternatifinin olmasını istedik. Güvenli ve konforlu bir konaklama ortamı ile bu alanda kurumsal bir hizmet sunuyoruz” dedi.



TEK KİŞİLİK ODA 1200 EURO


Rebuplika Academic Aparts adını verdikleri yurtlarda öğrenci sayısının çok yüksek olduğu Londra’daki iş modellerini inceleyerek bir sistem kurduklarını söyleyen RoccoGrande, “Tek kişilik, iki kişilik ve daha çok sayıda öğrencinin kaldığı farklı fiyatlarda odalarımız var. En ucuz oda aylık 599 Euro, en pahalı oda ise 1200 Euro. En çabuk biten odalar en pahalı odalar oldu. Biz de anladık ki İstanbul’da gerçekten öğrenci konaklamasında kaliteli ve güvenlikli bir yer ihtiyacı ciddi bir şekilde var. Önümüzdeki dönemde 3-4 yurt daha açacağız. Başka illeri de şu an inceliyoruz. Eskişehir, Ankara, İzmir’i de şu an inceliyoruz” şeklinde konuştu. Toplamda 3-4 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Frank RoccoGrande, kamuya ait yurtlarla rekabet etmediklerini, farklı hizmet sunduklarını söyledi.


Üniversitelerle işbirliği yapıyoruz


ORTAKÖYDE’deki öğrenci yurdunda 18 üniversiteden öğrencinin konakladığını söyleyen RoccoGrande, şu bilgileri verdi: “Büyükçekmece’de. 12 üviversiteden öğrenci konaklıyor. Florya’da da yapımı halen süren bir öğrenci yurdumuz var. Yoğun talep görüyoruz. Şu sıralar birçok üniversite ile işbirliği anlaşmaları imzalıyoruz. Bunların arasında ABD’li üniversiteler de var. O üniversitelerin öğrenciledi de öğrenci değişim programı kapsamında Türkiye’ye gelince bizim yurtlarımızda kalacak.”


İkinci fonun üzerinde çalışıyoruz


2011’de oluşturdukları 150 milyon Euro’luk fonu 2014’te bitireceklerini kaydeden RoccoGrande, “Şu anda yeni bir fon oluşturmak üzere çalışıyoruz. Türkiye’ye ilgi çok yoğun. İLk fonumuzdan daha büyük bir fon oluşturacağımızı düşünüyorum” dedi. Şu ana kadar oluşturdukları 150 milyon Euro büyüklüğündeki ilk fonları ile 3 öğrenci yurdu ve 2 adet de konut-ofis karma projesini hayate geçirdik. Ayrıca SohoHouse dahil otel yatırımları da yaptık” dedi.



Hürriyet



Geri Dön