29 / 04 / 2024

Lüks villada tatil vaadiyle yüzlerce kişi mağdur ediliyor!

 Lüks villada tatil vaadiyle yüzlerce kişi mağdur ediliyor!

İnternet üzerinden fotoğraf kopyalayan vurguncular haftalık kiralanan lüks villalarda tatil yapmak isteyen yüzlerce kişiyi mağdur etti. TÜRSAB, villa tatilinde düzenleme için Maliye Bakanlığı'na başvurdu



Akdeniz ve Ege'de haftalık kiralanan lüks villa ve yazlıklarda tatil yapmak isteyen yüzlece kişi mağdur oldu. İnternet sitesi üzerinden villa kiralayan sitelerin sistemini kopyalayan vurguncular yazlıkçılara tatili zehir etti. İnternet üzerinden yasal olarak satış yapan sitelere gelen şikâyetler durumu ortaya çıkardı. Ege ve Akdeniz'deki lüks villalarda 'haftalığı 1.000 TL' diyerek tatilcileri kandıranlar, banka havalesiyle tatil parasını alıp sonra ortadan kayboluyor. Adresteki villalara tatil için gidenler ise karşılarında kimseyi bulamayınca durumu anlıyor. Vurguncular, şirket isimleri ya da internet sitesi adreslerini sürekli değiştirerek bağlantıyı kesiyor. Villalara gittiklerinde sorumluları bulamayan tatilciler şirketlere telefonla da ulaşamıyor. Bodrum'da tatile gitmek için internet üzerinden iki haftalığı 2 bin 500 TL'ye villa kiralayan Eren Akçay mağdurlardan birisi. Akçay, 29 Haziran-10 Temmuz arasında rezervasyon yaptırdığını söyleyerek "Gitmeden önce bir problem var mı diye aradım. Önce telefonu açıp 'rezervasyonunuz iptal oldu' dediler, telefonu kapattılar ve bir daha açmadılar" dedi. Rezervasyon yaptıkları internet sitesinin de artık açılmadığını söyleyen Akçay, "İnternet sitesi ve telefon numaralarını sürekli değiştiriyorlar" diye konuştu. 


Sistemi kopyalamışlar 

Akçay, internet sitesinde bazı fotoğrafların üzerinde gördükleri villadatatil. com sitesiyle bağlantıya geçtiğini söyledi. TÜRSAB'a kayıtlı villadatatil. com sitesinin sahibi Mücella Tarhan müşterilerin kendilerine ulaşmasıyla sistemlerinin kopyalandığını anladıklarını belirterek, "Sitemizde yer alan bazı lüks villaların fotoğraflarının kenarında sitenin logosu yer alıyor. Vurguncular bu logoyu bile silmeden fotoğrafları kopyalarak sahte adresler üzerinden satış yapmışlar. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu. 


"Maliye Bakanlığı'na bildirdik"

Bu arada sistem Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin de (TÜRSAB) gündemine geldi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, villada tatilin artık bir turizm türü olarak kabul edilmesi gerektiğini söyleyerek konuyu Maliye Bakanlığı'na ilettiklerini açıkladı. Ulusoy, "Amacımız ikinci konutları turizme kazandırmak. Ancak bu işi yapanlar vergi vermeden otellere rakip oluyor. Konuyu bakanlığa bildirdik. Yeni kanunla ikincil konutların turizm faaliyetinde kullanılmasında seyahat acentasının devreye girmesi zorunluluğu getireceğiz. Şu anda bu tatillerin hiçbir garantisi yok" dedi.

Sabah


Geri Dön