29 / 04 / 2024

Lütfi Elvan: Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe 15 dakika olacak!

Lütfi Elvan: Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe 15 dakika olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Asya ve Avrupa'yı ilk defa denizin altından karayoluyla birbirine bağlayacak olan projeyi yerinde inceledi. Elvan, Göztepe ile Kazlıçeşme arasındaki sürenin 100 dakikadan 15 dakikaya ineceğini söyled



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrasya Tüneli Projesi'nin çalışmalarını yerinde denetledi.


Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan ve MARMARAY'ın kardeşi olarak adlandırılan Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) tüm hızıyla  devam ediyor. Bakan Elvan'a İstanbul Valisi Vasip Şahin ile bakanlık bürokratları ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.


Bakan Elvan'ın incelemeleri sırasında, geçtiğimiz Nisan ayı temeli atılan tünelin boğazın altında kalan kısmı da ilk defa basına açıldı. İncelemelerinin ardından basın mensuplarına proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, "Bu mühendislik harikası projenin arkasında Türk mühendis, teknisyen ve işçilerimiz var. Avrasya Tünelimizdeki çalışmalar devam ediyor. Günde 14-15 metre ilerleme sağlanıyor. 1270 metrelik bir ilerleme sağlanmış durumda. Ve biz deniz seviyesinden 95 metre aşağıdayız. Böyle basıncın son derece yoğun olduğu bir ortamda tünel çalışmalarımız devam ediyor. Gurur duyduğumuz bir proje. Dünyanın en önemli projelerinden birisi" dedi.


Tünelin üçte biri tamamlandı


Tünelin denizin altında kalan 5,4 kilometrelik kısmının yaklaşık 1.27 kilometresini tamamlayarak, Nisan ayında başlatılan tünel çalışmalarının üçte birini tamamladıklarını ifade eden Bakan Elvan, bağlantı tünellerinin ise yaklaşık yüzde 40'ının tamamlandığını ve hedeflediklerinin üzerinde bir ilerleme sağladıklarını söyledi.


Kazlıçeşme-Göztepe 15 dakika


Proje sayesinde Göztepe ile Kazlıçeşme arasındaki ulaşım süresinin 100 dakikadan 15 dakikaya ineceğini söyleyen Bakan Elvan, Avrasya Tüneli’nin hedefledikleri zamandan daha önce biteceğini müjdeleyerek, 2017 yılı Ağustos sonunda tamamlanması gereken projenin, 2016 yılı sonuna yetiştirilmeye çalışılacağını ifade etti.


1.3 milyar dolara mal olacak projeye kamunun kasasından tek kuruş kaynak aktarılmadığını söyleyen Bakan Elvan, Avrasya Tüneli ile ilgili "Gerçekten gurur duyacağımız bir proje" dedi.


Açıklamalarının ardından Bakan Elvan işçi ve basın mensupları ile birlikte kahvaltı yaptı.


İstanbul Valiliği


Geri Dön