04 / 05 / 2024

Lütfü Sarıgül kirasını ödeyemedi, inşaata taşındı

Lütfü Sarıgül kirasını ödeyemedi, inşaata taşındı

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde, borçlanarak aldığı arsaya ev yaptırırken işsiz kalan Lütfü Sarıgül, kirasını ödeyemediği evden çıkarak kapısı, penceresi, elektriği ve suyu olmayan inşaat halinde



4 çocuklu aile, kışın sert geçtiği bu günlerde  yarı inşaat halinde yaşam mücadelesi verirken, ilköğretime devam çocuklar, gece gaz lambası ışığında ders çalışıyor. İnşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Lütfü Sarıgül (41), ailesiyle başını sokabileceği bir evi olması için borçlanarak arsa aldı. Arsaya ev yaptırdığı sırada işsiz kaldı. Elinde, avucunda birikmişi olmadığı için ailesinin geçimini ve çocuklarının okul masraflarını karşılayamaz hale gelen Sarıgül, geliri olmadığı için borcu arttı ve yaptırmakta olduğu evin inşaatını yarım bıraktı.  Sarıgül, eşi ve 4 çocuğuyla oturduğu evin kirasını da ödeyemeyince evden çıkarıldı. Tek çare olarak penceresi, kapısı, elektriği ve suyu olmayan inşaat halindeki eve taşınmak zorunda kaldı.  Gölbaşı Kaymakamlığı ve bazı hayırseverler, Sarıgül ailesine sahip çıkarak, evin bir odasını oturulacak hale getirdi. Odanın badanası yapıldı, camları takıldı, sobası kuruldu. Lütfü Sarıgül, eşi ile birlikte kapı ve penceresini çarşaflarla kapattığı bir başka odayı da banyo olarak kullanıyor.  Tuvalet ihtiyacını bahçede derme çatma bir yapıda gidermeye çalışan aile, yardımlarla ayakta durmaya çalışıyor. Su ihtiyacı komşulardan bidonlara doldurularak karşılanıyor.
 
GECELERİ ISSIZ VE KARANLIK
Evin elektrik abonesi olmadığı için geceleri gaz lambası ışığında sobanın çevresinde oturarak geçiren ailenin bu durumundan en çok 3, 5, 9 ve 11 yaşlarındaki çocukları olumsuz etkileniyor. Çocuklar, derslerini gaz lambası ışığında yapmaya çalışıyor. Lütfü Sarıgül, verilen yardımlarla yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını, çocuklarının çok başarılı olduğunu, gaz lambası ışığında derslerini yapmalarının kendisini çok üzdüğünü söyledi.  Sarıgül, şunları kaydetti:"Elektrik abone ücretini ödeyecek paramız olmadığı için inşaat halindeki evimize elektrik çektiremedik. Bu yüzden de oturduğumuz odayı gaz lambası ile aydınlatmaya çalışıyoruz. Çocuklarım gaz lambası ışığı ile ders çalışıyor. Bir odada kış, zor şartlar altında geçiyor. Çocuklarımın bu haline çok üzülüyorum. Yapacak bir şeyim yok. Bu durum bizim için çok zor. Düzgün bir işim olsaydı çocuklarım bu şartlar altında ders çalışmak zorunda kalmazdı. İşim olsaydı muhtaç olmadan eşime ve çocuklarıma bakabilir, yarım kalan evimi tamamlayabilirdim."
AA


Geri Dön