06 / 05 / 2024

Maaş promosyonlarına ‘enflasyon’ ayarı!

Maaş promosyonlarına ‘enflasyon’ ayarı!

Emekli maaş promosyonlarının ardından şimdi de çalışan promosyonlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kez çalışanların maaş promosyon ödemeleri için  'enflasyon farkı' tartışması gündeme geldi. İşte konuyla ilgili detaylar...



Emekli maaşlarına gelen zammın ardından bankalar da harekete geçti. Kendi işletmelerine emekli müşterileri çekmek isteyen bankalar, promosyon miktarlarında diğer bankalarla adeta yarışa girerek artışa gitti ve ödemeleri 10 bin liraya kadar yükseltti. Emekli maaş promosyonları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme de çalışanların promosyonlarında yaşandı. Çalışanların maaş promosyon ödemeleri için enflasyon ve ekonomik gelişmeler nedeniyle yenilenmesi talebi Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından gündeme getirildi. KDK, tutarlarda enflasyonun artışı dikkate alınarak çıkacak farkın tek seferde çalışanlara yatırılması konusunu tartışacak.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), çalışanlara bankalar tarafından verilen maaş promosyonlarında enflasyon düzenlemesi yapılmasına ilişkin başvuruları gündemine aldı. Gerekli incelemeleri yapacak olan kurum,  ilgili kurumlarla görüşmelerde de bulunacak.

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre bir çalışan, 2021'de Sosyal Güvenlik Kurumu ve birçok kurum ile bir banka arasında 3 yıllığına imzalanan ve süresi devam eden maaş promosyon sözleşmelerinin, enflasyon ve ekonomik gelişmeler sebebiyle yenilenmesi için KDK'ye başvurdu.

Başvuruda, banka ile yapılan promosyon protokolünde, 111 liranın aylık bedel olarak belirlendiği, bunun 3 senelik karşılığı olan yaklaşık 4 bin liranın da çalışanlara peşin ödendiği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön