29 / 04 / 2024

Emeklinin maaş zammına enflasyon farkı eklenecek! 5 bin 649 liradan başlayacak

Emeklinin maaş zammına enflasyon farkı eklenecek! 5 bin 649 liradan başlayacak

Emekli maaşlarına yansıyacak zam oranları netleşiyor. Emekli maaşlarının hesaplamaları enflasyon oranlarına bakılarak yapılacak. Emeklilerde bir toplu sözleşme şartı var. Bu toplu sözleşmeden doğan yüzde 7’lik zamları şu an ceplerinde. Bunun üzerine enflasyon farkı da eklenecek.



Emekli ve memur maaş zamları ile ilgili milyonların merak ettiği artışlar hesaplandı. Mayıs ve haziran enflasyon rakamlarının beklentilere paralel gelmesiyle zam oranının yüzde 40'ı aşması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var." açıklaması yapmıştı o çalışmanın detayları yavaş yavaş netleşmeye başladı.

TÜİK Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi araştırma sonuçlarına göre; geniş ailelerin yüzde 27,2'si yoksulluk sınırının altında yaşıyor ve fertlerin yüzde 34,3'ü konutunda izolasyondan dolayı ısınma , yüzde 33,9'u sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi ve bunun gibi nedenlerle sorun yaşadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön