21 / 05 / 2024

Maaşlarda flaş gelişme! Milyonlarca kişi bu imkandan faydalanacak

Maaşlarda flaş gelişme! Milyonlarca kişi bu imkandan faydalanacak

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından, yeni Meclis ve hükümetin, milyonlarca vatandaşın gelirini yükseltebilecek yasal düzenlemeler de dahil olmak üzere yoğun bir ekonomi programıyla çalışacağı söyleniyor. Yapılacak düzenlemelerin, vatandaşların refahını yükseltici olması amaçlanıyor.



Birinci derecedeki tüm memurlara ilave gösterge uygulanması, küçük esnaf ve tüccarların prim yükünün düşürülmesi, ev kadınlarına sigorta desteği sunulması, emeklilere refah payı verilmesi gibi birçok önemli adım süratle yaşama uygulanacak.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, ekonomi, iş yaşamı ve sosyal emniyet hasında yapılacak yasal düzenlemeler ve mevzuat değişiklikleri ile beraber yaşama uygulanacak önemli adımlar neler? İşte detaylar.

YENİ ADIMLAR NELER OLACAK?

Ekonomi yönetimi değişiyor ve bu değişimle beraber Ekim ayında 2024 bütçesi hazırlıkları ve Orta Vadeli Program çalışmaları bitirilecek. İlk olarak amaçlar içinde enflasyonun ve cari açığın azaltılması yer alıyor. Yeni dönemde yatırımlar süratlenecek ve ekonomi, içerici bir büyüme ile devam edecek.

Maaşlarda flaş gelişme! Milyonlarca kişi bu imkandan faydalanacak

Yakın zamanda yapılan düzenlemelerle berabar birçok hada iyileştirmeler ve destekler uygulandı. Kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesiyle beraber, 470 binden çok memurun aylıklarında yükseliş meydana gelecek. Emekli ve memurlara refah payı ilave edilmesi çalışmaları bitirilecek ve en az memur aylığı çıkarılarak asgari ücret seviyesi yükseltilecek. Esnaf ve çiftçilerin prim yükü düşşürülecek, emeklilik için gereken gün sayısı dengelenecek ve bakım sigortası için yeni bir model oluşturulacak. Ayrıca, aile destek sistemiyle sosyal destekler sunulacak, kiracıları koruma kanunu uzayacak ve ev kadınlarına emeklilik katkısı ve sağlık hizmetleri olanağı sunulacak. Özel sigorta programlarıyla da iş yaşamının kalitesi ve emniyeti yükseltilecek. Bu düzenlemelerle beraber birçok kesimin yaşam şartlarında ve sosyal güvenlik imkanlarında iyileştirmeler sağlanacak.
 


Geri Dön