19 / 05 / 2024

macOS Ventura'nın son sürüm güncellemesi paylaşıldı! İşte gelen yeni özellikler

macOS Ventura'nın son sürüm güncellemesi paylaşıldı! İşte gelen yeni özellikler

Apple tarafından macOS Ventura'nın son güncellemesi 13.2 paylaşıldı. Emniyet iyileştirmeleriyle ön plana çıkan güncelleme, bazı hataları da gideriyor.



Apple, macOS Ventura 13.2 güncellemesini yayınladı. Güvenlik açıklarını içeren yeni güncelleme serisi, aynı anda bazı geliştirme ve hata düzeltmesini de içeriyor.  İşte macOS Ventura 13.2 ile sunulan yenilikler.

macOS Ventura 13.2 neler sunuyor?

Apple’ın açıklamasına göre macOS 13.2 ile kullanıcıları etkileyen emniyet açıkları giderildi. Ayrıca yeni versiyon, işletim sisteminin genel performansını da gideriyor.  macOS Ventura 13.2, kullanıcıların son zamanlarda Freeform ve VoiceOver’da şikayet ettiği bazı küçük hataları da gideriyor.Bu sürüm, Apple’ın ileriki birkaç ay boyunca sunacağı emniyet fonksiyonlarının bir parçasını oluşturuyor. macOS 13.2, iki faktörlü kimlik doğrulama ile fiziksel bir emniyet anahtarının kullanılmasını destekleyecek.

macOS Ventura nın son sürüm güncellemesi paylaşıldı! İşte gelen yeni özellikler
macOS 13.2 Fotoğraflar, Safari ve Haritalar gibi yerleşik uygulamalar için bir dizi iyileştirmeyle beraber sunuluyor. Fotoğraflar uygulaması artık yeni düzenleme araçlarına sahip.  Safari tarayıcı ise geliştirilmiş performans ve yeni bir emniyet raporuna yer veriyor.

macOS 13.2 sürüm notları şu şekilde:

Apple Kimliği için Güvenlik Anahtarları, kullanıcıların oturum açmak için fiziksel bir emniyet anahtarı gerektirerek hesaplarının güvenliğini güçlendirmelerine olanak tanır. Apple kalem veya parmağınızla oluşturulan bazı çizimlerin, panoda görünmeyebileceği Freeform’daki problemi giderir. Yazarken VoiceOver’ın sesli geri bildirim sunmayı bitirmesine sebep olan sorunu düzeltir.Güncelleme ayrıca, bazı Mac türlerinde bataryanın acele bitmesine neden olan soruna yönelik bir düzeltme içeriyor. Aynı zamanda belirli Mac modellerinde ekranın titremesine yol açan sorunu da çözüyor. Apple, son dönemlerde bildirilen çoğu yazılım sorununu macOS 13.2 ile düzelttiğini söylüyor.


Geri Dön