01 / 05 / 2024

Maddi yetersizlik çürük binada oturmaya mı zorluyor?

Maddi yetersizlik çürük binada oturmaya mı zorluyor?

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’un en önemli sorunları arasında yer alan depreme yönelik halkın algısını ve hazırlıklarını ölçmek için bir araştırma yaptı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’un en önemli sorunları arasında yer alan depreme yönelik halkın algısını ve hazırlıklarını ölçmek için bir araştırma yaptı.

Maddi yetersizlik, çürük binada oturmaya zorluyor

Yapılan araştırmaya katılanlara, “Binanıza çürük raporu verilmiş olsaydı ne yapardınız veya nasıl bir süreç yaşanacağını düşünüyorsunuz?” sorusu soruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, katılımcıların yüzde 62,5’i daha güvenli bir konuta taşınacağını söyledi. Binasına çürük raporu verilse dahi konutunda kalmaya devam edeceğini söyleyen katılımcıların yüzde 80’i, gerekçe olarak maddi yetersizliği gösterdi.

Ev sahiplerinin yüzde 53,2'lik kısmı kiracıların ise yüzde 71,2’lik kısmı daha güvenli bir konuta taşınacağını söyledi. Maddi yetersizlik nedeniyle yaşadığı yerde kalmaya devam edeceğini bildiren katılımların yüzde 68,6’sı, 1999 Gölcük depremi öncesi binalarda oturduğunu belirtti.

Alt-orta ve alt sosyo-ekonomik gruba ait katılımcıların yüzde 59,6’sı, daha güvenli bir konuta taşınacağını belirtirken, üst-orta ve üst sosyo-ekonomik seviyedeki grupta bu oran da yüzde 72,3 oldu. Alt-orta ve alt sosyo-ekonomik gruba ait katılımcıların içerisinde aynı binada kalacağını belirten katılımcıların yüzde 82,1’i bunu maddi yetersizliğe bağlarken, üst-orta ve üst sosyo-ekonomik seviyedeki grupta bu oran da yüzde 62,6.

 

3 milyon İstanbullu evsiz kalacak!


Geri Dön