Kira

Mağdur ev sahibinden tahliye taahhütnamesi uyarısı: Bunu yapan ev sahibine geçmiş olsun! 

Mağdur ev sahibi Hakan Kara isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından tahliye taahhütnamesi ile ilgii bir uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar...

Haziran 2022 tarihinde konut kiralarına getirilen yüzde 25 zam sınırlaması resmen ortalığı karıştırdı. Fahiş kira bedellerinin önüne geçilmesi amacıyla uygulanan yüzde 25'lik kira artış sınırlaması sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. 

Zam sınırına takılan ev sahipleri, kiralarının rayiçlerden çok düşük kaldığına ve kiracılarının bedavaya oturduğuna dikkat çekerek mağdur olduklarını belirtiyor. Yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sona erdi ancak ev sahibi-kiracı sorunları bitmedi. 

Taraflar arasında sadece zam konusunda değil tahliye konusunda da anlaşmazlıklar yaşanıyor. Birçok kiracının tahliye taahhütnamesindeki imzalarını inkar ettiği sık sık gündeme geliyor. 

Mağdur ev sahibi Hakan Kara isimli kullanıcı, https://x.com/HakanKara6806 X sosyal medya hesabından tahliye taahhütnamesi ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda "e-Devletten sözleşme yapıldıktan sonra hiçbir kiracı ve eşi notere gidip tahliye taahhütnamesi imzalamaz. Çünkü sözleşme yapılmıştır,  kiracı evine rahatlıkla girebilir. 

Ondan sonra ev sahibine geçmiş olsun demek gerekir. Asla unutmayınız" ifadeleri yer aldı. 

Peki ev sahipleri tahliye konusu ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma kiracı mağdurlarından gelen yorumlar...

Altın diken üzerinde! İslam Memiş ağustos için hem dip hem de rekor seviye verdi! Bu rakamları görenlerin kafası karıştı

Ev kiraları için yeni öneriler: Lojman sistemine dönülmeli, rayiç bedeller belirlenmeli, artışlar 2 yıl sınırlanmalı!

İstanbul'da kiralık konut piyasası karaborsaya düştü! Kiracılar ev bulamıyor! Hangi ilçede kaç kiralık konut var? 

Kira bedellerinde yükseliş durmuyor! 3+1 evler 15 bin TL'den başlıyor, 70 bin TL'ye kadar çıkıyor!