03 / 05 / 2024

Mahir Alkan: Balıkesir teknokent ile bilimin yeni merkezi olacak!

Mahir Alkan: Balıkesir teknokent ile bilimin yeni merkezi olacak!

Balıkesir Üniversitesi ile Bilim ve Sanayi Bakanlığı işbirliğinde kurulacak 'teknokent' çalışmaları hakkında bilgi veren Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, kuruluşta sona geldiklerini belirtti.




1950'li yıllarda ABD'de kurulan Silikon Vadisi ile ortaya çıkan teknokentlerden biri de Balıkesir'de kuruluyor. Balıkesir Üniversitesi ile Bilim ve Sanayi Bakanlığı işbirliğinde kurulacak 'teknokent' çalışmaları hakkında bilgi veren Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, kuruluşta sona geldiklerini belirtti. Alkan, "Üniversite, sanayi ve kent işbirliğini sağlamak için teknokent konusunda çalışmalarımız var. Teknokent A.Ş. kurma aşamasındayız. Şimdi teknokent kurmak için ayrılan alan 49 yıllığına kiralanacak, ardından Bilim ve Sanayi Bakanlığı onayıyla 'Teknokent'i kuracağız. Önümüzdeki yıllarda bu firma hizmete geçecek ve Balıkesir'e önemli katkılar sağlayacak. Bilimsel çalışmalar ve araştırmalar burada yapılacak" dedi. 

Türkiye'de faaliyetteki 28 teknokentten ikisinin  İzmir  ve Denizli'de yer aldığını söyleyen Alkan, "Balıkesir ile Ege Bölgesi'ndeki teknokent sayısı üçe çıkacak. Teknokentler kurulduğu bölge ve genel olarak ülkedeki bilgiye dayalı kurumların ve işletmelerin teknoloji alanındaki rekabet edebilirliğini ve yenilikçi niteliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Teknokentler bilgi ve teknolojinin üniversiteler, araştırma merkezleri, şirketler ve pazarlar arasında dolaşmasını teşvik eden ve kolaylaştıran, innovasyona dayalı şirketlerin kurulmasını destekleyen, paydaşlarına Ar-Ge çalışmalarında kullanılacak yüksek nitelikli ofis alanları ve destek hizmetleri sunan, profesyonel anlayışla yönetilen organizasyonlardır" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön