27 / 04 / 2024

Mahir Polat'tan tersane binalarındaki inşaata tepki!

Mahir Polat'tan tersane binalarındaki inşaata tepki!

Haliç kıyısında Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu tarihi tersane binaları üzerinde gerçekleştirilen büyük bir inşaatın içine kurulan Çağdaş Sanat Fuarı’nın buradaki yıkımları unutturmasına tepki gösteren İBB Genel Sekreter yardımcısı Mahir Polat, konuyla ilgili açıklama yaptı.



Cumhuriyet Gazetesi'nden Yazgülü Aldoğan'ın haberine göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Korumacıyım, utanç duyuyorum.” dedi. Haliç’teki Taşkızak Tersanesi üzerindeki tarihi yapıların korunamamasına itiraz eden Mahir Polat, herkesin duyması için sosyal medyadan, “On binlerce m2 binanın tarihi Haliç bandına yapılması, aykırı uygulamalar ile alanın defalarca katledilmesi, bunları kurul kararlarına şerh düşerek kayıt altına almamız, otoparkı için Divanhane Karakolu’nun katledilmesi sonrası projeyi aklayan Çağdaş Sanat Fuarı... İtirazım var!” ifadeleriyle bir paylaşım gerçekleştirdi. Polar, şunları söyledi:

Mahir Polat tan tersane binalarındaki inşaata tepki!

“Unutulmuşsa diye... Üzülerek paylaşıyorum. Ne yazık ki tüm mücadelemize rağmen Divanhane Karakolunu devlet kurumlarının elbirliği ile yıkmasından kurtaramadık. Korumacıyım, utanç duyuyorum.

Hiçbir sebebi olmayan bu yıkımın müsebbibi TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Beyoğlu Belediyesi’dir.

Fatih Sultan Mehmet’in tersanesine 2015’te özel imar değişikliği ile yapılmaya başlanan on binlerce m2 gökdelen otel, Haliçport- Tersane İstanbul adı ile beton tarihi Haliç kıyısı.

Bu beton kaleler için Sultan Abdülaziz’in Divanhane Karakolu bir gecede dozerle yok edildi.”

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!


Geri Dön