29 / 04 / 2024

Mahkemeden emsal öğrenci evi kararı!

Mahkemeden emsal öğrenci evi kararı!

Ev sahibinin ‘Evim pansiyon olarak kullanılıyor’ diye yaptığı şikayet üzerine üçü üniversiteli, biri öğretmen 4 kişinin kaldığı İstanbul Bahçelievler’de yer alan konut gece yarısı zabıta tarafından mühürlendi. 



'Konutu işgal etmişler'

Taraflar arasında geçen olumsuz görüşmeden sonra 5 Ocak 2022 tarihinde Bilgin Y. “Kiracılar evimi işgal etmiş. Kontratları da yok. Suyu, elektriği ve doğalgazı da kaçak kullanıyorlar” şeklinde bir şikayette bulundu. Kaymakamlık 10 Ocak 2022 tarihinde üst yazıyla ilgili birimlere yazı gönderdi. 17 Ocak 2022 tarihinde polis ve zabıta ekipleri söz konusu konuta gitti. Bina yöneticisi nezaretinde gerçekleştirilen incelemelerde, konut sahibinin şikayetinin gerçekleri yansıtmadığı tutanak altına alındı. Polis ve zabıta ekipleri, kiracıların kontratları ile elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini gösteren evraklarla birlikte söz konusu evden ayrıldı.

Mahkemeden emsal öğrenci evi kararı!

Evin kapısı mühürlendi

Ev sahibi Bilgin Y. bu defa da “Ev pansiyon gibi kullanılıyor. Gireni çıkanı belli” değil diyerek yeni bir şikayette daha bulundu. Polis ekipleri bu defa konutta oturan 4 kişinin ifadelerini aldı. Öğrenciler yaptıkları açıklamada, haklarındaki şikayetin doğru olmadığını söyledi. Yapılan ifade alma işlemleri sonrasında toplamda 4 kişinin kaldığı konut gece 01.30’da mühürlendi. Gece yarısı ortada kalan öğrenciler, eşyalarını alamadan konuttan çıktı.


Geri Dön