Mahmut Çelikcan: Yüreğir cazibe merkezi olacak!
Yüreğir’de yapılan bütün çalışmalar açık ve şeffaf bir şekilde yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Yüreğir Belediye Meclisi olarak ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Yüreğir Belediyesi’nin 2015 yılı Mali Faaliyet Raporu Yüreğir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunda oybirliği ile onaylandı.
Yüreğir’de yapılan bütün çalışmalar açık ve şeffaf bir şekilde yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Yüreğir Belediye Meclisi olarak ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Bütün önemli kararlarda Yüreğir Belediye Meclisinin ortak hareket ettiğini belirten Çelikcan, "Ben buradan bütün meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Beraber çalıştığımız süre içerisinde bütün arkadaşların öneri ve taleplerini de dikkate alarak hareket edip birçok kalıcı eserleri ilçemize kazandırdık" dedi.
Yüreğir’i sosyal ve kültürel belediyecilik ile tanıştırdıklarını ve birçok kalıcı eser kazandırdıklarını belirten Başkan Çelikcan, "Belediyemizin hiçbir tapulu malı yok iken, her biri okul büyüklüğünde 11 kültür evine kavuştu. Buralardan her yıl ortalama yaklaşık 30 bin insanımız faydalanıyor. Adana’nın en büyük kültür merkezini hizmete açtık. Bin kişilik ve 200 kişilik olmak üzere 2 ayrı salonu, nikah salonu ve fuaye salonları ile tüm Adana’ya hizmet veriyor. Artık Yüreğir’de her türlü sosyal etkinlikler yapılabiliyor. Adana’da ilk olan Engelli Koordinasyon Merkezi’nden bütün engelli vatandaşlarımız faydalanıyor. Engelli vatandaşlarımız Yüreğir Belediyesi tarafından özel dizayn edilmiş 2 araçla evlerinden alınıp engelli koordinasyon merkezine getiriliyor. Burada düzenlenen çeşitli etkinliklere katılan engelli vatandaşlarımız aynı araçla tekrar evlerine bırakılıyor.
"VATANDAŞLARIMIZIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ"
Yüreğirli vatandaşların acı ve mutlu günlerinde de her zaman yanında olduklarını belirten Çelikcan, "Özellikle taziye kültürünün yoğun olarak yaşandığı mahallelerimiz de vatandaşlarımızın bu gelenek ve göreneklerini daha iyi ortamlarda yürütmeleri amacıyla 17 adet taziye evi yaptık. 15 adedinin resmi açılışını gerçekleştirdik. Yüreğir’de taziye evi sayısını 20’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Yüreğirli gençlerin spor yapmalarını sağlamak ve çocukları sokağın olumsuz koşullarından uzaklaştırmak amacıyla Yüreğir’e 7 adet spor tesisi yaptık.
Mahalle muhtarlarımızın vatandaşlara daha rahat hizmet vermelerini sağlamak amacıyla ihtiyacı olan 9 mahallemize muhtarlık binaları yaparak teslim ettik. İhtiyaç duyulan mahallelere yenileri yapılmaya devam edecek. Serinevler Kapalı Semt Pazarı’nı tamamlayarak vatandaşlarımızın pazar alışverişlerini daha ferah ortamlarda yapılmasını sağladık. Yeni kapalı semt pazarı çalışmalarımız devam ediyor. Yüreğir’de göreve geldikten sonra yol çalışmasına büyük önem verdik. Bugüne kadar 480 bin ton sıcak asfalt,1 milyon 300 bin sathi kaplama, 600 bin kilitli parke yol çalışması yapılmış durumda. 100 den fazla yeni araç alarak hizmet araç filomuzu genişlettik" dedi.
"YERİNDE GERÇEK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTIK"
Yüreğir’de ilk ve yerinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmenin mutluluğunu da yaşadıklarını ifade eden Çelikcan, şöyle devam etti:
"Kışla Mahallesi’nde 324 konut 25 işyeri yıkılarak, 772 konut ve 43 işyeri yapıldı. Hak sahipliği kuraları çekildi. Bunun yanı sıra ilçemizin 9 ayrı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Yüreğir’de bütün parklar yenilendi. Bunun yanı sıra Yüreğir’in en büyük parkı 30 dönüm alan üzerine yapılan Kültür Park Köprüköyü Mahallesi’nde hizmete açıldı. Başkan Çelikcan ‘Atakent Mahallesi ve orman fidanlığı alanına yeni parklar yapılacak."
Yapılan hizmetleri, kaynakları en doğru şekilde kullanarak gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çelikcan, "İlçemizin sınırları 9 kat artmasına rağmen hizmetlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Kamu ve özel yatırımların ilçemize gelmesi için özel çaba sarf ettik. Birçok kamu ve özel yatırımlar ilçemize geldi. İlçemiz hızla gelişen, güzelleşen bir ilçe oluyor.
Bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla çalışmalarımızı devam ettirerek Yüreğir’imizi cazibe merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.
Milliyet
Haber Bizim Adana Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
30 yıl önce ilçe statüsüne kavuşan Adana Yüreğir, kalkınmışlık ve gelişmişlikte beklenen ve özlenen seviyeye ulaştığı maalesef söylenemez. Her ne kadar son yıllarda kentte imar düzenlemeleriyle birlikte modern binalar inşa edilse de işsizlikte adeta can çekişen bir ilçe konumunda.
Geçmişte 5- 10 bin işçinin istihdam edildiği devasa sanayi kuruluşlarının kapısına kilit vuruldu, ardından da bu alanlarda çok katlı binalar inşa edildi.
Yüreğir, Mahmut Çelikcan'ın AKP'den Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte bu konuda ivme kazandı. Mahmut Çelikcan, merkezi hükümetten aldığı desteklerle ilçede kentsel dönüşüm hamlesi başlattı. Bu projeyle sadece KışlaçMahallesi değil, Yüreğir hayat buldu.
Yüreğir'de Adana Hiltonsa'nın ardından faaliyete geçen Sheraton Oteli. Başkent Yüreğir Hastanesi, yeni Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Optimum AVM ilçeye ayrı bir çehre kazandırdı. Yüreğir'de ticaret hacmi de artmış oldu.
Çukurova Üniversitesi'nin de Yüreğir sınırları içerisinde yer alması kentin kültürel yönden gelişmesinde itici güç oluşturdu.
Mahmut Çelikcan'ın 2011 yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilmesi, devam eden projelerin tamamlanmasına ivme kazandırdı. Yüreğir'in asfalt yüzü görmeyen sokakları şimdi bırakın Seyhan'ı Çukurova'nın sokaklarını aratmıyor. Mahmut Çelikcan, Yüreğir'de yol sorununu büyük ölçüde çözdüklerini söylüyor.
Çelikcan, 7 yılda ilçede 480 bin ton sıcak asfalt, 1 milyon 300 bin sathi kaplama, 600 bin metrekare kilitli parke yol çalışması yapıldığının altını çiziyor.
Adana'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk kazma vurulan ilçe konumundaki Yüreğir, Kışla Mahallesi Kentsel Dönüşüm 1. Etap projesinde fiziki ömrünü tamamlamış 324 riskli yapı yıkılarak yerine günün ihtiyaçlarına yanıt veren, güvenli 772 konut ve 43 iş yeri inşa edildi. Kentsel Dönüşüm ile modern bir görünüme kavuşan Kışla Mahallesi'nde şimdi de asfalt çalışmaları sürdürülüyor.
Yüreğir'de sayıları giderek artan kültür Evleri de istihdam yaratan birer işletme haline dönüştürüldü.
Buralarda her yıl binlerce kişi meslek öğreniyor. Bazıları da kendi işini kurup, işçi istihdam ediyor. Bu da kentte ciddi sorun olarak dikkat çeken işsizliği bir nebze de olsa aşağıya çekiyor.
Uzun yıllar karayollarında edindiği tecrübeleri Yüreğir için hizmete dönüştüren Başkan Mahmut Çelikcan halkla bütünleşen bir vizyon çiziyor. Faaliyete geçirdiği taziye evleri Yüreğirliyi birbirine daha da yakınlaştırıyor...
Her fırsatta halkla buluşmaya çaba harcayan Başkan Çelikcan, "Biz hizmet için varız" diyor. Bu konuda halktan gelen olumlu tepkilerin çalışma azmini artırdığını söylüyor.
Başkan Çelikcan'ın şu tümcesi de oldukça anlamlı: "Marifet iltifata tabidir. Yüreğirlinin teveccühüne layık olmaya gayret gösteriyoruz"... Görünen o ki, siyasi iktidardan destek aldıkça Mahmut Çelikcan'ın yerelde yönettiği ilçeyi kalkındıramaması için bir neden yok.
Bu hizmetler devam ettikçe Yüreğir yeni yüzüne kavuşmuş olacak.
Seyhan ya da Çukurova ile arasındaki gelişmişlik farkını hızla kapatmaya çalışacak.
Yüreğir'de kentsel dönüşüm kapsamındaki diğer semt ve mahallelere kazma vurulmasıyla inşaat sektörü yeni yatırımlara yönelecek. Dolayısıyla Yüreğir bu yatırımlarla modern kent dokusu kazanırken, ilçede yaşayan işsizler de istihdam olanağı bulacak.
Sözün özüne gelince: Peki, bu aşk kimin için? Yüreğir'i iki dönemdir yerelde yöneten Mahmut Bey, acaba başkent Ankara'da Adana'yı temsil etmek için mi, yoksa Yüreğir ve Yüreğirli için mi kalıcı hizmetler üretiyor? Bu sorunun yanıtı Yüreğir'de zamanı geldiğinde elbette karşılık bulacaktır.
Düzgün COŞKUN/Bizim Adana