30 / 04 / 2024

Mahmut Çelikcan: Yüreğir'de sosyal konut inşa edeceğiz!

Mahmut Çelikcan: Yüreğir'de sosyal konut inşa edeceğiz!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Mübarek Ramazan Bayramı sonrası anlaşmalara başlayacağız. Benzer projelerimiz devam ediyor. Biz rutin belediyecilik yapmıyoruz. Önümüzdeki dönem sosyal konut projemizi hayata geçireceğiz" dedi




Adana Eczacı Odası (ADEO)Başkanı Ecz. Ersun Özkan, Genel Sekreter Ecz. Ö. Mürsei Yalbuzdağ, yönetim kurulu üyeleri Ecz.  Sühendan Toksöz, Ecz. Erdem Kızıltepe ve Ecz. Betül Taştepe, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı makamında ziyaret ederek hayırladı. 


Yönetim Kurulu Üyelerini tanıtarak söze başlayan  Adana  Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, "Başkanım hayırlı, uğurlu olsun. Tebrik ediyoruz. Bu gün Adana merkezi'nde en eski belediye başkanı artık sizsiniz. 

Benim eczanem Yüreğir'de olduğu için ben de Yüreğirli sayılırım. Yüreğir halkını iyi tanır ve severim. Yüreğir'in önceki halini bilen biri olarak son 4-5 yılda Yüreğir'de olumlu yönde ciddi hareketlenme, modernleşme ve gelişme var. Bu gelişmeler sizin başarılı çalışmalarınız sayenizde olduğu aşikardır. Yüreğir geliştikçe bizde mutlu oluyoruz. Adanamızda 654 eczanemiz bulunmaktadır. Yüreğir'e yayılmış 115 eczanemiz vardır. Yüreğir ne kadar çok gelişirse eczacılarımız o kadar rahat eder. Biz eczacılar vatandaşımızın ücretsiz sağlık danışmanıyız. İlaç ve ilaç kullanımında her türlü bilgiyi vatandaşımıza içtenlikle ve hiçbir karşılık gözetmeden sadece sağlıklarını düşünerek veriyoruz. Her insanın sağlıklı yaşam hakkı vardır. ADEO olarak ilçelerimiz arasında ayrım yapmıyoruz ama belediyeniz ve Yüreğir açılarını değiştirme, finans bulma çok zaman alır. Malumunuz bölgemiz sağlık üssü oluyor. Hem 1550 yataklı dev şehir hastanesi, 600 yataklı Numune Araştırma Hastanesi, eski adıyla Karşıyaka Devlet Hastanesinin yeniden yapılması, özel hastaneler, onkoloji, yapılması planlanan göz hastanesi, Bölge Adliye Binası ve Adana Adliye ile ilgili yapmamız gereken bize düşen ne varsa seve seve yapacağımızı bilmenizi istiyoruz. Her türlü projeleriniz de desteğe hazırız, yanınızdayız. 

Adananın merkezinin en tecrübeli ilçe belediye başkanı olarak sizleri yeniden tebrik ediyoruz. Yolunuz açık olsun" dedi. 


Yönetimini ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek yaptığı çalışmaları anlatan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Ben göreve geldiğim de 38 mahallemiz vardı. Şimdi 106 oldu. Kırsal alanlar eklendi. Yasa gereği vergi toplayamıyoruz ama oralara hizmet etmek zorundayız. Bölgemiz fakir, gelirimiz düşük ama Yüreğir'in gelişim seviye çıtasını yukarılara çekmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir ilçeyi bir kentte dönüştürmek kısa sürede olmaz. 


Planlama, insanları ikna etme, bakış Binasının yapımı, Adana Ticaret Borsası Kampüsünün ilçemize yapılması artı değer olduğu gibi hareketlilikte getirdi. Bu gelişimle civarlarda gördüğünüz kötü görüntüler kendiliğinden değişime zorlanacaktır. 


Sadece belediye ve devlet eliyle yapılan dönüşüm yeterli değildir. Biz belediye olarak yatırımcılarımıza her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Amacımız Yüreğir'in Adana'nın insanca yaşanabilir bir kent olmasıdır. Şehrin dönüşümüyle asayiş yönünden tutun sosyal, kültürel, eğitim boyutuna kadar bunlarda değişiyor. Sanayi ve Kozan Çarşısı dönüşüm projesi tamamlandı. 


Mübarek Ramazan Bayramı sonrası anlaşmalara başlayacağız. Benzer projelerimiz devam ediyor. Biz rutin belediyecilik yapmıyoruz. Önümüzdeki dönem sosyal konut projemizi hayata geçireceğiz. 70-80 metre kare evleri uygun ödeme planlarıyla vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız. 

Bu müjdeyi de buradan veriyorum" diye konuştu.


Adana Çukurova Press




Geri Dön