30 / 04 / 2024

Mahmut Çelikus: Esnaf TOKİ konut alanlarında yer istiyor!

Mahmut Çelikus: Esnaf TOKİ konut alanlarında yer istiyor!

Esnaf ve Sanatlkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) inşa ettiği alanlarda esnaf ve sanatkara yer verilmemesinde eleştirilerini dile getirdi.



Esnaf ve Sanatlkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKÎ) inşa ettiği alanlarda esnaf ve sanatkara yer verilmemesini eleştirdi. 


Çelikus, "Ekonominin can damarı olan esnaf ve sanatkara,  TOKİ  kentsel dönüşüm bölgelerinde mutlaka yer vermelidir. Sadece yüksek binalardan ibaret olan yerleşim yerlerinde esnaf mahalleleri kurarak kent dokusu korunmalıdır dedi. Şehirlerin kimliğini oluşturan özelliklerin başında yöresel yemek, giysi ve takılar ile esnaf çarşılarının geldiğini belirten ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, halka sağlanan olanakların esnafa da uygulanmasını istedi. Şehirlerin yüksek binalarla dolduğunu dile getiren Çelikus, "Şehirlerin çehrelerini değiştiren, hava sirkülasyonunu engelleyen TOKİ yapılaşmalan, kent dokusunu koruyan esnaf mahalleleri ile dengelenmelidir. Uygun fiyat ve avantajlarla halkımızın ev almasını sağlayan TOKİ, kayıtlara geçen sayısal bilgilere göre 8 yılda 81 ilin 800 ilçesinde 2 bin 992 şantiyede 633 bin 336 konut üretti. Bu rakam, 100 bini aşkın nüfuslu 25 şehre denk geliyor. Şehirlerin karakteristiğini en iyi esnaf dokusundan anlarız." diye konuştu.



Zaman 


Geri Dön