02 / 05 / 2024

Makedonya’da kalan 26 Türk inşaat işçisi yardım istedi!

Makedonya’da kalan 26 Türk inşaat işçisi yardım istedi!

Makedonya'nın Üsküp kentindeki bir inşaat şantiyesinde görev yapan 26 Türk işçisi koronavirüsü nedeniyle ülkeden çıkamadıklarını ve şantiyede kötü şartlar altında kaldıklarını söyleyerek yetkililerden yardım istedi…



Üsküp’de inşaatta çalışan 26 Türk içsisi koronavirüs salgını nedeniyle ülkeden çıkamadıklarını için yardımcı istediği videoyu sosyal medyadan  paylaşan işçiler, ülkede her geçen gün şartların kötüleştiğini söyleyerek, "Bizi buradan kurtarın" dedi.

Sözcü’de yer alan habere göre; Üsküp’e bir inşaat şirketi tarafından şantiyede çalışmak için götürülen 26 Türk işçisi, koronavirüsü salgını nedeniyle sınırların kapatılması üzerine Makedonya’da kaldı.

Bir video çekerek içinde bulundukları ortamı anlatan işçiler, zor şartlar altında şantiyede yaşadıklarını söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen işçiler “Bizi buradan kurtarın” diye konuştu.

ŞARTLAR ZORLAŞIYOR

Biran önce Türkiye'ye dönmek istediklerini belirten işçiler şunları kaydetti:

-Makedonya Üsküp’de şantiyede mahsur kaldık. Konsolosluktan yeterli destek alamadık.

- Bize ‘Ankara’dan gelecek habere göre sizi tahliye edeceğiz’ dediler. Ancak her kaldığımız gün bizim için tehlike. Bundan sonraki durumumuz ne olur bilmiyoruz.

-Bir an önce ülkemize dönmek istiyoruz. Burada hijyen ortamımız çok kötü. Her geçen gün bizim aleyhimize işliyor. Ailelerimiz merak içindeler. Gün geçtikçe burada vakalar artıyor.

Makedonya’da bu zamana kadar 201 corona virüsü vakası tespit edilmiş ve 3 kişi hayatını kaybetmişti.

 

 


Geri Dön