22 / 11 / 2024
fuzul

Malatya Arena Stadı kayısıyı anımsatacak!

Malatya Arena Stadı kayısıyı anımsatacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde geçen sene yapımına başlanan ve kayısıyı anımsatan objelerin kullanılacağı Malatya Arena Stadı'nda kaba inşaatın yüzde 30'u tamamlandı....





Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya-Elazığ karayolunun 12. kilometresinde, İnönü Üniversitesi merkez kampüsü karşısında inşa edilen Malatya Arena Stadı'nın kaba inşaatının yüzde 30'unun tamamlandığını söyledi.


Fındıklı, 25 bin seyirci kapasiteli stadın 2015 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Stadın yapıldığı alanın İnönü Üniversitesi tarafından hibe edildiğini ifade eden Fındıklı, "Bu alana zaten daha önce yaptığımız bir atletizm pisti ve futbol sahamız var. Stadyumun yapılmasıyla burası bir kompleks haline dönüşecek. Yalnızca futbol oynanan değil diğer aktivitelerin de yapıldığı, diğer spor faaliyetlerinin de yapıldığı bir alan hüviyetini kazanmış olacak" dedi.


Fındıklı, stadın Malatya-Elazığ karayolu kenarına inşa edilmesinin, ulaşılabilir olması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "İçme suyu, kanalizasyon gibi diğer altyapıların da buraya çok kolay gelecek olması, burayı bizim için cazip bir nokta haline getirdi" ifadesini kullandı.

Malatya'nın futbol şehri olduğuna işaret eden Fındıklı, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un şampiyonluğa oynadığını, kentte ayrıca bölgesel amatör lig ve amatör liglerde çok sayıda takımın mücadele ettiğini belirterek, "Umuyoruz ki takımımız şampiyon olur ve önce PTT 1. Lig'e, daha sonra Süper Lig'e yükselir ve bu stadımız bittiğinde Malatyalı sporseverlerin buluştuğu güzel bir ortam yakalanır" diye konuştu.


Malatya Arena'nın projesini, Kayseri Kadir Has Stadı'nın projesini çizen mimarın hazırladığını kaydeden Fındıklı, "Stadyumda, skorboard, restoran, kafeteryalar, VIP salonları, televizyon yayınlarının yapılacağı bölümler, basın bölümü, kapalı otoparklar, seyirci girişi, sporcu girişi gibi bölümler en uygun biçimde tasarlandı" dedi.


- Stadyumun şekli kayısıyı anımsatacak


Stat tamamlandığında, Malatya'da futbolseverler için nezih ve güzel bir ortam oluşacağını belirten Fındıklı, şunları kaydetti:

"Malatya Arena, Akdeniz Oyunlarının yapıldığı Mersin'deki stadyumun bir benzeri, sadece dış görünümü farklı. Orada Mersin'in simgesi olan caretta carettalar düşünülerek, o imajı vererek bir dış görünüm yapıldı. Malatya da kayısı diyarı olduğu için, kayısıyı hatırlatacak, kayısıyı anımsatacak objeler ve renkler özellikle kullanıldı. Malatya Arena, birebir kayısının benzeri değil de kayısıyı hatırlatacak. Böyle güzel, estetiği de olan bir stadyuma kavuşmuş olacağız."


Malatya Arena'da bütün sosyal donatıları oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Fındıklı, "Stadı, 15 günde bir maçların oynanacağı mekandan çok, haftanın her günü içerisinde başka aktiviteler yapılabilecek bir mekan yapmaya çalışıyoruz. Burada bin-2 bin metrekarelik alanlar var. Bunu diğer ferdi sporların yapılacağı, spor salonlarının olabileceği, masa tenislerinin oynanabileceği veya bilardo salonlarının olabileceği bir mekan olarak düşünüyorum. Bir cep sinema salonu düşünülebilir" dedi.


Fındıklı, stadın İnönü Üniversitesi yerleşkesinin karşısında olmasını bir avantaj olarak gördüklerini belirterek, "Üniversitenin 30-40 bin öğrencisi var. Sırf buradaki gençlerimiz bile sıkıldıklarında 'üniversite alanından çıkayım, şöyle bir başka mekana gideyim' deme ihtiyacı duyduğunda rahatlıkla buraya gelip, buradaki etkinliklerden, tesislerden yararlanabilecekler" diye konuştu.


Malatya Arena'nın, uluslararası müsabakalar için hazır hale geleceğini ifade eden Fındıklı, "Stadyum zaten UEFA kritelerinde, hem yerel hem Türkiye ligleri hem de Avrupa'dan rahatlıkla müsabakaları alabileceğimiz kapasitede. Bölgeye de ivme kazandıracak" dedi.


Malatya Arena Stadı'nın temeli, 11 Mayıs 2012'te düzenlenen törenle atılmıştı.


Naim Boşkut/AA


Geri Dön