15 / 05 / 2024

Malatya Battalgazi Meclisi'nde imar konuşuldu!

Malatya Battalgazi Meclisi'nde imar konuşuldu!

Battalgazi Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısı düzenlendi. Toplantıda, imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.



Malatya Battalgazi Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın önderliğinde Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda, imar konuşuldu.

Habertük Gazetesi'nde yer alan habere göre, imar ile ilgili gündem maddeleri arasında yer alan Sarıcıoğlu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Fidelya Sokağa, ‘Sarıcıoğlu Sokak’ isminin verilmesinin yanı sıra, Bulgurlu Mahallesi sınırları içerisinde açılmış olan isimsiz sokağa isim verilmesi, Dolamantepe, Yaygın, Hanımınçiftliği ve Orduzu, mahallesi sınırları içerisinde isimsiz olan ve birden fazla mahallede aynı isimde bulunan sokakların yeniden isimlendirilmesine karar verildi.

Gündem maddeleri konuşulan toplantıda oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi. Battalgazi Belediye Meclisi, bir diğer gündem maddesi olarak Bulgurlu Mahallesi sınırlarında yer alan İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ve Cankoç villalarının bulunduğu bölgenin Bulgurlu Mahallesi’nden ayrılıp, yeni bir mahalle olarak kurulması konusunu görüştü. Gündem maddesi yapılan görüşmenin ardından oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda, Battalgazi Belediye Meclisi, Arslantepe yönetim alan sınırı içerisinde koruma amaçlı imar planı yapılması görüşüldü. Gündem maddesi, okul ve mabetlerin bakım ve onarımı için maddi destek sağlanması konusu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, aralık ayı olağan toplantısınn 5 Aralık 2018 Çarşamba günü saat 14.00’de düzenlenecek.


Geri Dön