28 / 04 / 2024

Malatya Battalgazi'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Malatya Battalgazi'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde hazırladığı projeleri hayata geçirmek için 2019 yılında göreve gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, projelerle vizyonel değişimi başlatarak, daha yaşanabilir bir Battalgazi inşa çalışmalarını sürdürüyor.



5 bin yıllık tarihi içinde barındıran Malatya'nın Battalgazi ilçesinde hazırladığı projeleri hayata geçirmek için 2019 yılında göreve gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Doğu Anadolu'nun gözbebeği olan ilçede insan odaklı projelerle vizyonel değişimi başlatarak, daha yaşanabilir bir Battalgazi inşa çalışmalarını sürdürüyor.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletten aldığı güç ile hizmetlerini sürdüren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, sadece bugünü değil; geleceği düşünülen projeler Medeniyetin Kalbi Malatya’nın Battalgazi ilçesinde vizyonel projeleri tek tek hayata geçiriyor. Görev sorumluluğundaki bölgelerde birçok soruna neşter vurarak medeniyetlerin şekillendiği ilçeyi tarihine yakışır bir hale getirmek için gecesini gündüzüne katan Başkan Güder, yılların kanayan yarası olan Şehit Fevzi Mahallesi için hazırladığı proje ile kentsel dönüşüm konusunda bir ilke imza attı. İlçedeki çözülemeyen imar konusunda da önemli adımlar atmayı başaran Başkan Güder, Derme Deresi Islah Projesi ve Çınar Park Rekreasyon Projesi ile yeşil ile mavinin buluşmasını noktasında önemli adımlar atmıştır. Kırsaldaki kadınların iş hayatına kazandırılması noktasında da Battalgazi'nin Kalbi Kadın Kooperatifi projesini uygulamaya sokan Başkan Güder, belediye ve iştiraklerin enerji ihtiyacı karşılanması noktasında da Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesini de ilçe ile buluşturmayı hedeflemektedir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREKLİLİK DEĞİL, ZORUNLULUKTUR

Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Malatya'da, Elazığ merkezli 6.8’lik depremin ardından, son zamanlarda sıklıkla yaşanan depremler ve bu depremlere dayanıksız yapılara sahip olan Battalgazi ilçesinde, vatandaşların can ve mal güvenliği korumak açısından kentsel dönüşüm zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu zorunluluktan yola çıkan Battalgazi Belediyesi, Şehit Fevzi Mahallesi ve Cezmi Kartay Caddesi için Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in talimatıyla hazırlanan kentsel dönüşüm projeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulmuştur. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan proje ile Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki 110 dönümlük alan 'Riskli Bölge’ ilan edilmiştir. Battalgazi Belediyesi'nin girişimleri sonucunda Riskli Bölge ilan edilen ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Şehit Fevzi mahallesinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kısa süre içinde başlayacaktır. 

Malatya Battalgazi de kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

BATTALGAZİ BELEDİYESİ İMARDA DEVRİM YAPIYOR 

Battalgazi Belediyesi olarak İmar konusuna özel olarak eğildiklerinin altını çizen Başkan Güder, şunları söyledi: 
“Battalgazi zor bir bölge. Şunu ifade etmek gerekirse, Battalgazi'nin ciddi imar sorunları vardı. Bu konuya özel olarak eğildik. Battalgazi Belediyesi olarak kanayan yara imarda devrim yapıyoruz. İlçemizde 83 milyon metrekare imar sahasını üzerinde 20 milyon metrekare alanı yeniden revize edildi. Bölgenin gelişimindeki engelleri aşmak için hazırlanan projemiz devam ederken, çalışmaların kısa süre içinde tamamlanması hedeflemektedir” İfadelerini kullandı.

İmarda Devrim

İlçenin gelişimi için uygulamaya başladığı projelerin yanı sıra gelişimin önündeki engelleri de ortadan kaldıracak çalışmalar için düğmeye basan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, etap etap gerçekleştirilecek çalışmalarıyla ilçenin gelişimini engelleyen imar sorununa da neşter vuruyor.

“Cezmi Kartay Caddesi Hak Ettiği Değeri kazanacaktır”

Kentsel dönüşüm noktasında ikinci olarak Cezmi Karatay Caddesi için projeleri olduğunu hatırlatan Başkan Güder, "Özellikle birkaç mahallede kentsel dönüşüm büyük aciliyet arz etmektedir. Bunların ilki riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşümün başlayacağı Şehir Fevzi Mahallesi, ikinci ise Cezmi Kartay Caddesi'dir. İnşallah Cezmi Kartay Caddesi'nde yapacağımız çalışmalarla birlikte caddemize hak ettiği değeri kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Malatya Millet Bahçesi şehre nefes aldıracak!


Geri Dön