27 / 04 / 2024

Malatya Çarşı Projesi resmen başladı! İşte 220 dönümlük dev projede son durum!

Malatya Çarşı Projesi resmen başladı! İşte 220 dönümlük dev projede son durum!

Malatya'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iş birliğiyle Çarşı Projesi kapsamında ihale işlemlerinin tamamlanarak, çalışmalara başlandığı kaydedildi.



Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya ilinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iş birliğiyle Çarşı Projesi kapsamında ihale işlemlerinin tamamlandığı ve çalışmalara başlandığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Malatya Büyükşehir Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, söz konusu projenin hayata geçirileceği "Malatya Çarşısı"nın yer aldığı 220 dönümlük alanda incelemeler yaptığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı işbirliğiyle daha önce 7 dönüm alan içindeki Bakırcılar Çarşısı'nda yer alan toplamda 290 dükkanın temelinin atıldığını, temelde oluşan suyun drenaj çalışmalarına başladıklarını dile getirdi.

Malatya Çarşı Projesi resmen başladı! İşte 220 dönümlük dev projede son durum!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı açıklamada söz konusu çalışmalarla ilgili şöyle konuştu: "Ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Emlak Konut Genel Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Malatya Çarşısı'nın içerisinde yer aldığı toplamda 220 dönümlük alan fore kazıklarla beslenerek üzerine çarşımız, daha modern ve çağdaş anlamda hayata geçirilecek. Biz bu konuda Emlak Konut GYO'nun yapmış olduğu planlama çalışmalarının da son aşamasına geldik. Malatya Çarşısı'nda ilk kazmayı vurmak için Emlak Konut GYO Genel Müdürü ile kentin çarşısının yer aldığı bölgeye geldik. Şu anda buranın ihale süreçleri tamamlandı. En kısa sürece toplamda 220 dönümlük çarşının yapım faaliyetleri başlayacak. Yapılacak bu çalışmaların Malatya'ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ayrıca açıklamasında toplamda 220 dönümlük kent merkezindeki ticari alanın dışında Niyazi Mısri ile Cezmi Kartay ve Sivas Caddesi'ne kadar olan bölümün de söz konusu bu projeye entegre edilerek bütüncül bir anlamda kent merkezinin ayağa kaldırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Cengiz Erdem de deprem bölgesinde yoğun bir çalışma içinde olduklarına değinerek, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bütün birimleri ile beraber elimizden gelen tüm çalışmaları 7/24, gece gündüz demeden bir an önce kaliteli hızlı ve en ekonomik biçimde yapmaya çalışacağız. Malatya'ya ve diğer deprem bölgelerine değer katacak olan projeleri üretmeyi sürdüreceğiz. Bununla ilgili olarak da üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Sayın Bakanımız da bununla ilgili olarak talimatlarını verdi, biz 7/24 buradayız tüm deprem bölgesinde Emlak Konut GYO'nun marka değerini kalitesini birimlerimizle burada vatandaşların hizmetine sunacağız. Belediye Başkanına ve ekibine, bizlere göstermiş olduğu ilgiden ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum."

Deprem bölgesindeki lisanssız üretim tesisleri elektrik satabilecek

Malatya Yeşilyurt'taki 135 afet konutunun kaba inşaatı tamamlandı!

İstanbul'da konut ve sanayi imarlı 8 arsa satılacak! Megakentte arsa arayanlar bu tarihi kaçırmayın!


Geri Dön