29 / 04 / 2024

Malatya Yeşilyurt'taki 135 afet konutunun kaba inşaatı tamamlandı!

Malatya Yeşilyurt'taki 135 afet konutunun kaba inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı 14 kırsal mahallede yapım çalışmaları devam eden 605 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutundan 135 tanesinin kaba inşaatı tamamladı.



Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen 11 şehirde konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan çalışmalar 7/24 esasına göre devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde ihale edilen 605 köy konutuyla 108 ahırın inşası sürüyor. Paylaşılan bilgilere göre, ilk etapta temelleri atılıp bitirilme aşamasına gelen toplamda 135 köy tipi kalıcı afet konutu, kapı ve pencerelerin takılması, çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasından sonra hak sahiplerine teslim edilecek.

Paylaşılan detaylara göre, Kuyulu Mahallesi'nde inşa edilen afet konutlarını denetleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Anadolu Ajansı muhabirine, 6 Şubat ve sonrasında şehirde meydana gelen depremlerin ilçeye büyük zarar verdiğini dile getirdi.

Malatya Yeşilyurt taki 135 afet konutunun kaba inşaatı tamamlandı!

Yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kalıcı konut çalışmalarının başladığını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ihalesi tamamlanmış olan evlerin yapımına hızla başlandığını, bu kapsamda ilçelerinin birçok noktasında hummalı çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar açıklamasında havaların soğuması ve kışın yaklaşmasıyla birlikte çalışmalara da hız verildiğini kaydederek "Evlerin hızlı bir biçimde hak sahiplerine teslim edilmesiyle inşallah yavaş yavaş yeniden normalleşeceğiz. İl dışında olan, yakınlarının yanına gitmek zorunda olan vatandaşlarımızı da Malatya'ya, Yeşilyurt'a da davet etmiş olacağız." diye konuştu.


BİR BÖLÜMÜ YIL BAŞINDAN ÖNCE TESLİM EDİLECEK

Yaptığı açıklamada asrın felaketi olarak nitelendirilen söz konusu depremlerde Malatya'da toplamda 130 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getiren  Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, konut çalışmalarının ilçede hızlı bir şekilde sürdüğünü dile getirerek, "İlçede ilk etapta belirlenmiş olan ve ihalesi gerçekleştirilen toplamda 605 köy konutu projesi bulunuyor. Ayrıca toplamda da 2 bin 500'e yakın köy evinin inşa edilmesi hedefleniyor. Şu anda olduğumuz noktada toplamda 49 kırsal köy konutu inşa ediliyor. Bu konutlardan birkaç tanesi teslim edildi, diğerleriyle de ilgili hızlı bir şekilde çalışılıyor. Bir yandan çatı çalışmaları, bir yandan duvar imalatları, tesisat, çevre düzenlemesi gibi çalışmalar hızlı bir biçimde sürüyor. Ayrıca bunun gibi kırsal mahallelerde inşaat çalışmaları süren toplamda 14 ayrı nokta bulunuyor ve bu 14 ayrı noktada da 605 köy eviyle 108 de ahırın inşaatı sürüyor. Bu konutlardan bir bölümü yıl başından önce sahiplerine teslim edilecek. Diğer konutlar da 2024 yılında hak sahiplerine teslim edilecek."


Geri Dön