28 / 04 / 2024

Malatya Yeşilyurt'taki köy evleri 2024'ün baharında teslim edilecek!

Malatya Yeşilyurt'taki köy evleri 2024'ün baharında teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde köy evlerinin inşası hızla sürdürülüyor. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2024'ün baharında konutların teslim edilmesinin planlandığını açıkladı. İşte Malatya Yeşilyurt'taki son durum...



6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde köy evlerinin inşası tüm hızıyla devam ediyor. 

Belediyeden yapılan son dakika açıklamasına göre, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde çok sayıda bina ve ahırın yıkıldığı Yeşilyurt ilçesinin kırsal bölgelerine vatandaşların gereksinimlerine ygun, konforlu, modern ve kaliteli yapılar hayata geçiriliyor. 

Malatya Yeşilyurt taki köy evleri 2024 ün baharında teslim edilecek!

Aktarılan son dakika rakamlarına göre, depremin yaralarını sarmak ve kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşları güvenli alanlara taşımak için hayata geçirilen yatırımlar kapsamında, 14 mahalleye toplam 605 köy evi ve 108 ahır yapılacak ve hak sahiplerine teslim edilecek. 

Çayırköy Mahallesi'nde inşaatına start verilen 51 konut ve 7 ahırın iç ve dış imalatları ise hızla devam ediliyor. 

Belediye Başkanı Mehmet Çınar, inşaat alanında incelemelerde bulundu ve açıklama yaptı. 

Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çayırköy'ün yaklaşık 104 ağır hasarlı eviyle ilçede depremlerden en çok etkilenen mahalleler arasında yer aldığına dikkat çekti. 

Malatya Yeşilyurt taki köy evleri 2024 ün baharında teslim edilecek!

Çınar, mahallede yeni köy evleri için hazır olan hazine arazileriyle ilgili hazırlıkların tamamlanmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 140 metrekareden oluşan konutların inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. 

"51 konut ve 7 ahırdan oluşan buradaki köy evlerimizin tamamında temel atmaların yanı sıra iç ve dış imalatlarla çatı ve yalıtımlarla ilgili çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyoe. Şantiye şefiyle toplantı gerçekleştirdik ve sürece ilişkin bilgiler aldık" ifadelerine yer veren Çınar, inşaatların planlandığı gibi aksamadan devam ettiğini dile getirdi. 

"Belediye olarak ilçemizdeki afet konutlarının yanı sıra köy evlerinin en kısa sürede depremzede ailelere teslim edilmesi için bizler de tüm gücümüz ve imkanlarımızla katkıda bulunuyoruz" diye konuşan Çınar, 2024'ün bahar aylarında buradaki konutların teslim edilmesinin planlandığının altını çizdi. 

Belediye Başkanı Mehmet Çınar, söz konusu açıklamasını, Çayırköy'ün yeni köy evleriyle beraber nitelikli ve güzel bir yaşam alanına kavuşmuş olacağını dile getirerek tamamladı. 

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm müjdesi: Çay Mahallesi’ndeki 330 konutluk yeni proje onaylandı!

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

 


Geri Dön