28 / 04 / 2024

Malatya Yeşilyurt'ta 2 bin konutun kaba inşaatı tamamlandı!

Malatya Yeşilyurt'ta 2 bin konutun kaba inşaatı tamamlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde hayata geçirilen afet konutları, kapı ve pencerelerin takılması, çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasından sonra hak sahiplerine verilecek.



Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde mart ayında temelleri atılmış olan toplamda 8 bin 799 deprem konutundan kaba inşaatı tamamlanmış olan 2 bin konutun sene sonuna kadar hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen söz konusu depremlerden etkilenmiş olan 11 şehirde konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan çalışmalar 7/24 esasına göre devam ediyor.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin en fazla yıkıma neden olduğu şehirler arasında bulunan Malatya'da, Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce Mahallesi'nde de etaplar halinde afet konutları inşa ediliyor.

Verilen bilgilere göre ilçenin çeşitli noktalarında mart ayında temelleri atılmış olan 8 bin 799 deprem konutundan 2 bine yakınının kaba inşaat çalışmaları tamamlandı.

Malatya Yeşilyurt ta 2 bin konutun kaba inşaatı tamamlandı!

Yine verilen bilgilere göre dış cephe işlemleri, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılmaya başlanmış olan afet konutları, çevre düzenlemesinden sonra sene sonuna kadar hak sahiplerine verilecek.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerde ilçelerinin büyük zarar gördüğünü dile getirdi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre söz konusu ilçede özellikle eski, tarihi yerleşim birimleri ile şehir merkezindeki yeni binaların depremde büyük hasar aldığını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devletin hızlı bir biçimde organize olarak önce yer belirlediğini daha sonra konutların ihale süreçlerini başlattığını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada bu kapsamda İkizce Mahallesi'nde yaklaşık olarak 4,5 milyon metrekarelik bir konut alanı belirlendiğine değinen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, şunları dile getirdi: "Bu bölgede uzun vadede 30 bin evin yerleşebileceği biçimde bir planlama gerçekleştirildi. İlk etapta Malatya kentinin genelinde 14 bin 300 civarında konutun ihalesi gerçekleştirilirken Yeşilyurt İkizce bölgesinde 8 bin 799 toplu konutun ihalesi gerçekleştirilerek hızlı bir biçimde inşaatlara başlandı ve şu anda da kasım ayı son itibarıyla yaklaşık 2 bin-2 bin 500 civarında konutun vatandaşlara, hak sahiplerine teslim edileceğiyle ilgili süreci gözlemliyoruz. Ayrıca söz konusu bölgenin altyapısıyla ilgili çalışmaları da ilgili kurumlar başlattı. Hem içme suyu temini hem de doğal gazla ilgili alt yapının tamamlanması hem de kanalizasyon ve çevre ulaşımıyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığının Karayolları Genel Müdürlüğüyle çalışmaları da başlamıştı. Allah'ın izniyle bu ayın sonu itibarıyla en geç aralık ayı itibarıyla orada yaşam başlayacak. Hak sahibi olan hemşerilerimiz yeni konutlarına Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından tünel kalıpla yapılan sağlam, radye temelli ve tamamen teknik olarak mühendislik hizmeti almış olan yapılarına taşınmış olacak."

Konut ve araç satışında yeni dönem resmen başladı! 100 bin TL'ye kadar ceza kesilecek!

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

Kentsel dönüşümde büyük adım! Teklif,TBMM Genel Kurulu’nda!


Geri Dön