12 / 05 / 2024

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 



Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, konuyla ilgili açıklamasında "Hemen çadır dağıtımına başladık. Daha sonra ilçede bir fırın Sivas jandarması tarafından faaliyete geçirildi ve günde yaklaşık 10 bin ekmek çıkarıldı" ifadelerine yer verdi ve bunun haricinde 12 noktada da sıcak yemek çıkarmaya başladıklarını, bunları çeşitli noktalara servis ettiklerini belirtti. 

Şimşek, ilçedeki çalışmaları depremlerde az hasar gören devlet hastanesinde kurdukları kriz merkezi üzerinden yönettiklerini de dile getirdi. 

Malatya Doğanşehir de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Depremden sonraki altyapı sorunlarını çözmek amacıyla çabaladıklarını belirten Şimşek, doğal gaz, elektrik ve su gibi sorunları, ilk hafta çözdüklerine vurgu yaptı. 

İlçede 7 bin 500 çadır dağıttıklarının da altını çizen Şimşek, açıklamasında "İlçe nüfusunun 38 bin, ilçedeki konut sayısının 14 bin olduğu düşünülürse bu da çok iyi bir rakam. Ancak önceliğimiz vatandaşlarımıza konteyner temin etmek" ifadelerine yer verdi. Şimşiek, konteyner kentlerinde oluşturulduğunu dile getirerek, "13 konteyner kent planlamış durumdayız ve altyapıları tamamlandı" şeklinde konuştu. 

Malatya Doğanşehir de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Şimşek, ilçedeki yapıların büyük oranda hasar gördüğünün altını çizdi ve "İlçemizde yaklaşık 14 bin yapı stoku vardı ve bunlardan 4 bin 600'ü ağır hasarlı duruma geldi. 1766'sı da yıkık veya acil yıkılacak durumda. Acil yıkılacak ve yıkılan binaların enkaz kaldırma ihalesi yapıldı. Kamu sektörünün desteğiyle, Sivas Belediyemiz, Özel İdaremiz ve Sivas'taki tüm belediyelerin iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmaları 250 araçla ve günde 1250 seferle sürüyor" açıklamasında bulundu. 

Enkazın yüzde 75'inin kaldırıldığına dikkat çeken Şimşek, "İnşallah bayrama kadar da acil yıkılacak ve yıkık olan binaların enkazı şehirden ve ilçenin köylerinden tamamen kaldırılmış olacak" dedi ve ağır hasarlı binalar için bayramdan sonra ayrı bir ihale yapılacağını, ihaleyi alan firmaların yıkımlara başlayacağını belirtti. 

DASK depremden bu yana 17 milyardan fazla hasar ödemesi yaptı!

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!


Geri Dön