28 / 04 / 2024

Malatya İnönü Stadı yıl sonuna kadar yıkılacak!

Malatya İnönü Stadı yıl sonuna kadar yıkılacak!

Malatya kent merkezinde kalan ve artık ihtiyacı karşılayamayacak duruma gelen Malatya İnönü Stadı yıkılacağı günü bekliyor. İnönü Stadı karşılığında yaptırılan yeni stadın yapımında sona doğru gelindi.



İnönü Stadı karşılığında yaptırılan yeni stadın yapımında sona doğru gelinirken 2015 yılı içerisinde emektar stadının yıkımına başlanacağı kaydedildi. Adını Türk siyasi tarihine yazdırmış ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'den alan İnönü Stadı, yıkılmaya yüz tutmuş tribünleri ve artak şehir içinde kalmasından dolayı ihtiyaca cevap verecek durumda değil. Şehrin dışına yapılan 25 bin kapasiteli Malatya Arena Stadyumu'nun 2015 yılı içerisinde teslim edilmesinin ardandan yıkımına hemen başlanacağı açıklanan İnönü Stadı'nın, arsa sahibi  TOKİ  tarafından nasıl değerlendirileceği ise şuan için bilinmiyor. 


1970 yılında yapılan ve Malatyaspor'ımbirçok karşılaşmasına şahitlift eden İnönü Stadı, şarnplyorıSuga giden Yeni Malatyaspor'un PTT 1. Lig'e çıkması halinde ligin ilk yansında oynanacak maçlara son kez ev sahipliği yapacak. 


Lefter'i almayın demedim Imönu Stadı'nm yapımında esneği geçmiş ve şuan hayatta olmayan Malatyaspor'un kurucularından olan Mıh Osman lakaplı Osman Çağlı'rıın İnönü Stadı İle ilgili anlattığı bir anekdot ise akıllardan silinmeyecek gibi. Olay şöyle anlatılır: Boluspor'un teknik direktörlüğünü yaptığı dönemde Malatya spor ile oynayacağı karşulaşmta için Malatya'ya gelen efsane futbolcu Lefter, Malatya İnönü Stadında antrenman yapmak ister ama görevliler taralından içeriye alınmaz. Karganın bile çinilere basmasının, dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürü rahmetli Osman Çağlı tarafından yasaklandığı stada Lefter, yaşadığı komik ve unutamayacağı bir anının ardından girmeyi başanr. Maliatyarıın rahmetli Osman Amcası, 'Ben stada herkesi almayın dedim, Lefter'i almayın demedim" sözüyle yıllar sonra gündeme gelecek bu hîkayenin başkahramanı olmuştur. 


Net Haber


Geri Dön