02 / 05 / 2024

Malatya Makro Market AVM binası 56.9 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı!

Malatya Makro Market AVM binası 56.9 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı!

Malatya İcra Dairesi, Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Karakavak Mahallesi 4985 ada, 2 parselde yer alan Makro Market Alışveriş Merkezi'ni 56 milyon 940 bin 800 TL'ye icradan satıyor...



Malatya İcra Dairesi tarafından Malatya İli, Yeşilyurt İlçesi, Karakavak Mahallesi 4985 ada, 2 parselde yer alan Makro Market Alışveriş Merkezi 56 milyon 940 bin 800 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 9 Aralık 2019 tarihinde saat 14:30'ta gerçekleştirilecek. 

İlan metni:
T.C. MALATYA İCRA DAİRESİ
2017/957 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Malatya İl, Yeşilyurt İlçe, 4985 Ada, 2 Parsel, KARAKAVAK Mahalle/Köy, Tespite esas bina betonarme karkas bina olup, 31.12.1998 tarihli yapı ruhsatına sahiptir. Tespit konusu parsel üzerinde Betonarme karkas yapı özelliğinde 3 katlı alış veriş merkezi ile kapalı otopark bulunmaktadır. Alış veriş merkezinin müştemilatları:
a-) Bodrum Katta: Tekzen alış veriş merkezi, kazan dairesi, mağaza idaresi ve güvenlik, trafo odaları, yemekhane, santral odası, depo ve wc ler bulunmaktadır. Bodrum katın tabanı granit ile kaplı olup, tavanı ise asma tavan olarak yapılmıştır.
Bodrum katta ayrıca alışveriş merkezinden bağımsız girişi bulunan, betonarme karkas yapı özelliğine sahip, tek katlı, tabanı beton şap ile kaplı, iç duvar yüzeyleri sıvalı ve tavanı sıvasız kapalı otopark mevcuttur.'
b-) Zemin Katta: Makro Market, Ayakkabı Garaj Outlet mağazası, Lavl giyim mağazası,  Ankara  Zebra Stor perde mağazası, Halı Park mağazası, boş dükkan, Şeker Ağa Cafe, Regal beyaz eşya mağazası, Yalçın Kitabevi, Babyland Eğlence Merkezi, boş dükkan, boş dükkan, Saray Lahmacun, Aşıklar Tantuni, Pizza Reel bulunmaktadır. Zemin katın tabanı granit ile kaplı olup, tavanı ise asma tavan olarak yapılmıştır.
1. Katta; Arus Düğün Salonu, Golden Life Sport Club, wc ler, boş dükkan, boş dükkan, temizlik odaları, müdür ofisi ve Evse Mobilya Mağazası bulunmaktadır. 1.katın tabanı granit ile kaplı olup, tavanı ise asma tavan olarak yapılmıştır. Tespite esas alış veriş merkezinde katlar arasında yürüyen merpenler ile betonarme merpenler bulunmaktadır. Taşınmazın elektrik ve su bağlantıları var olup, doğalgazlı ısınma sistemine sahiptir. Pencere doğramaları ile İç mekan kapı ve camekan doğramaları alüminyumdan yapılmıştır. Bina girişinde fotoselli kapı bulunmakta olup, bina güvenlik sistemine sahiptir.
Makro alış veriş merkezi Malatya Ankara yoluna cepheli olup, şehir merkezine mesafesi yaklaşık 7 km, Malatya Büyükşehir Belediyesine yaklaşık 4km mesafededir. İlimizin sosyo ekonomik yönden gelişen bölgesinde bulunmaktadır. Belediyenin altyapı ve üstyapı hizmetlerinden faydalanmakta olup, toplu taşıma araçları ile ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bir bölgededir.
Taşınmazın bulunduğu yapıyı teşkil eden unsurlar göz önünde bulundurulduğunda yapının 1. Sınıf yapı olduğu görülmüştür. Taşınmaz her ne kadar yapı ruhsatında 3-A grubu olarak görülse de, yapının cinsi, yapım şekli ve kullanım amacı göz önünde bulundurulduğunda 4-A grubu yapı olduğu kanısına varılmıştır. Bahse konu alış veriş merkezinin İlgili idareden alınan 31.12.1998 tarihli yapı ruhsatına göre toplam brüt atanı 28.341,00 m2 olup, net kullanım alanı İse 25.506,90 m2' dir. Ayrıca 5.957,00 m2 kapalı otoparkı mevcuttur. Alış veriş merkezinin yaşına ve yapı sınıfına göre yıpranma payı İse %20' dir.
Kıymet takdirine konu taşınmazın bulunduğu 4985/2 Ada/Parsel üzerinde hâlihazırda bulunan betonarme binaların (AVM) çevresinde ve otopark alanının zemini dışında kalan alanda peyzaj çalışmaları ve ağaçlandırma yapılmıştır. Bu alan üzerinde 20 yıllık 15 adet mazı çamı, 25 yıllık 3 adet sedir, 20 yıllık 4 adet ladin ve 25 yıllık 1 adet kauçuk ağacı ile zeminde çimlendirme yapılarak süs bitkilerinin yetiştirildiği görülmüştür.
Bina içerisinde makina teçhizat açısından yapılan incelemelerde soğutma gurubu, ısıtma grubu, asansörler, yürüyen merpenler, market bölümünde yer alan ekmek ve pasta fırınları, soğuk hava depolarına ait soğutma grupları, trafolar, jeneratör ve soğutma -ısıtma gruplarına bağlı teçhizatın ve depoları bulunmaktadır. Detayları dosyadaki bilirkişi raporunda mevcuttur. Türk Medeni Kanun 686. maddesi gereğince iş bu eklentiler yapılacak satış dahilindedir.
Adresi : Cevatpaşa Mah. Turgut Özal Bulvarı No:88 Makro Market Alışveriş MerkeziYeşilyurt / MALATYA
Yüzölçümü : 26.552,26 m2
İmar Durumu : Var , İnşaat tarzı Söz konusu taşınmaz uygulama imar planında E:1,00 Hmax: Serbest olan ticari alanda kalmaktadır.
Kıymeti : 56.940.800,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Taşınmaz üzerinde Ankara 13.İcra Hukuk Mahkemesinin 30/10/2017 tarih 2017/803 Esas sayılı dosyasından tedbir şerhive konkordato mühleti içerisinde Ankara 13. İcra Hukuk Mahkemesinin izni olmadan bu taşınmaz rehin edilemez, satılamaz, hibe edilemez, ayni şahsi haklar kurulamaz şerhi vardır. Ayrıca Beşiktaş 6. Noterinin 09/07/2010 tarih 28558 sayılı Noter Sözleşmesine istinaden 10 yıl süreli Tekzen Tic. A.Ş lehine Kira şerhi mevcuttur. (Tedbir şerhlerinin satışa engel olmadığı ilgili mahkeme tarafından esas dosyasına bildirilmiştir.)
1. Satış Günü : 09/12/2019 günü 14:30 - 14:40 arası
2. Satış Günü : 03/01/2020 günü 14:30 - 14:40 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Malatya İcra Müdürlüğü Zemin Kat Halfettin Mah. Koru Sok. No:8/A Battalgazi / MALATYA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/957 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.11/10/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön