17 / 05 / 2024

Malatya'da 400 dönüm alana tabiat parkı yapılacak!

Malatya'da 400 dönüm alana tabiat parkı yapılacak!

Çevre ve Orman Bakanlığı´nın, birincisini Afyonkarahisar´a yaptığı tabiat parkının ikincisini geçen yıl Malatya´ya yapacağı açıklandı



Çevre ve Orman Bakanlığının, Orduzu Pınarbaşı´nda yapmayı planladığı ve içinde hayvanat bahçesi, süs havuzları, mesire alanlarının bulunduğu tabiat parkının projesi hazırlanıyor.

Projenin yapım sorumluluğunu ve teknik koordinasyonunu yürüten Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı´nın, birincisini Afyonkarahisar´a yaptığı tabiat parkının ikincisini geçen yıl Malatya´ya yapmaya karar verdiğini ve projenin bu yıl bakanlığın yatırım programına alındığını bildirdi.

Er, projesinin önü açılsın diye Orduzu Pınarbaşı mevkisindeki kuruma ait 27 dönüm araziyi, park yapılmak üzere Çevre ve Orman Bakanlığı´na verdiklerini belirterek, şunlanı söyledi: "Tabiat parkının yapılacağı alanda Orduzu Belediyesi´ne ait de 9 dönüm bir arazi vardı. Orduzu Belediyesi, Orduzu Göleti´nin suyunu sulamada kullandığını, bu nedenle bu araziyi veremeyeceğini söyledi. Kurum olarak, göletin yanındaki alanlarda belediyeye 3 tane sondaj çalışması yaptık. Belediyenin sulama sorununu çözdük. Bunun üzerine belediye de 9 dönümü verdi. 400 dönüm bir alanda kurulacak olan tabiat parkı Malatya´nın akciğeri olacak."

Tabiat parkının projesini ihale ettiklerini anlatan Er, parkın projesinin uzun vadeli gelişim planı ve uygulama projesi olmak üzere iki aşamalı yapıldığını dile getirdi.

Er, Malatya Valisi Ulvi Saran´ın, ağaçlandırılmış alan, süs göletleri, yürüme alanlarının da bulunacağı tabiat parkında tarihi Malatya evlerini andıran yapıların da olmasını istediğini, proje hazırlıklarının sürdüğünü kaydetti.

Proje bittikten sonra tabiat parkının ne kadar bir yatırımı içereceğinin de belli olacağını ifade eden Er, buranın şelaleler, botanik bahçesi, hayvanat bahçesi ve mesire alanlarından oluşacağını ve yabani hayatı çağrıştıracağını söyledi.
AA


Geri Dön