01 / 05 / 2024

Malatya'da 5 bin 24 deprem konutu inşa ediliyor!

Malatya'da 5 bin 24 deprem konutu inşa ediliyor!

24 Ocak'ta Malatya'da yaşanan deprem nedeniyle evlerini kaybeden depremzedeler için, 5 bin 24 konutun inşaat çalışmaları başladı.



Devlet, Malatya'da 24 Ocak'ta yaşanan deprem sonrasından tüm imkanlarını depremzedeler için kullanmaya devam ediyor. Sabah'tan Tahir Özçelik'in haberine göre; kentte depremzedeler için 5 bin 24 konut inşa edilirken, Pütürge ve Kale ilçelerinde ilk etapta tamamlanan 446 konut hak sahiplerine teslim edildi.
 

24 Ocak'ta meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 şiddetindeki depremde 7 bin 480 bina ağır hasar görmüştü. Depremzedeler için hızla çalışmalara başlayan devlet bir yandan hasar görmüş evleri yıktı bir yandan da yıkılan evlerin yerine yeni konutlar inşa etti. 

5 bin deprem konutu inşa ediliyor 

Çalışmalar kapsamında açıklama yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak'taki depreminin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinin hepsinin Malatya halkının yanında olduğunu belirterek, 1555 tanesi ahırlı köy evi olmak üzere toplam 5 bin 24 deprem konutunun inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. 

Malatya da 5 bin 24 deprem konutu inşa ediliyor!

Hasarlı binalar yıkıldı 

Battalgazi'de evleri ağır hasar gören depremzedeler için Gelinciktepe bölgesine 1527 adet deprem konutunun inşaat çalışmaları devam ediyor. İnşaatta 38 blok ve 678 konuttan oluşan birinci etabında bitmek üzere olduğunu ifade eden Öznur Çalık, bu bölgenin altyapı ve bağlantı yollarının da yapım ihalesinin gerçekleştiğini belirtti. Çalık, kentte ağır hasar ve acil yıktırılacak binaların yıkım ve enkazının kaldırılmasıyla ilgili üç etap halinde ihale yapıldığını anımsatarak, ağır hasarlı 7 bin 480 binadan bin 471 tanesinin yıkımının tamamlandığını da sözlerine ekledi.

Malatya deprem konutlarının birinci etabı Ekim sonunda tamamlanacak!


Geri Dön