29 / 04 / 2024

Malatya'da esnaf için çelikten 338 iş yeri inşa ediliyor!

Malatya'da esnaf için çelikten 338 iş yeri inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerin büyük hasar verdiği Malatya'da, dayanıklı çelik malzemeden 338 iş yeri kuruluyor...



"En geç bir ay içinde esnafın hizmetinde olacak"

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, depremin yaralarını sarmak amacıyla mücadele ettiklerini dile getirdi.

Açıklamasında Malatya'daki 22 bin esnaftan 20 bininin iş yerinin ağır hasarlı ve acil yıkılacak durumda olduğunu kaydeden AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, esnafın yüzde 80'ine yakınının hem evini hem de iş yerini kaybetmiş durumda olduğunu söyledi. 

Açıklamasında Bakanlarla yaptıkları görüşmede Malatya'yı yerinde inşa etmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, iş yerlerini merkezde inşa etmek için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada konutları da zemin artı 3 ya da 4 yapmak üzere yerinde dönüşüm için planların devam ettiğini kaydederek, aynı zamanda esnaf için 2 bin civarında prefabrik iş yeri yaptıklarını söyledi. 

Bununla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanının Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yaptığı görüşmeler sonrası Büyükşehir Belediyesinin yan tarafına 338 çelik ticari iş yeri yapıldığını söyleyen AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, bunların da inşallah en geç bir ay içinde esnafın hizmetinde olacağını kaydetti.

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık şehrin kentin farklı bölgelerinde 2 bin civarında esnafa geçici iş yeri yapıldığını dile getirerek, yaraları hep beraber saracaklarını belirtti.

Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem! AFAD açıkladı! Son dakika! 

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

AFAD, deprem üretebilecek fayları peş peşe açıkladı: Tam 80 fayın eli kulağında! İstanbul'da da buralara dikkat!


Geri Dön