01 / 05 / 2024

Malatya'da tahliye edilmiş 7 katlı bina çöktü!

Malatya'da tahliye edilmiş 7 katlı bina çöktü!

Malatya'da 7 katlı bir binanın çöktüğü bildirildi. Binanın çökme tehlikesine karşın tahliye edildiği gelen bilgiler arasında. Olay sırasında Kaan isimli bir çocuğun caddeden geçmek üzere olması nedeniyle enkaz altında kalma şüphesi araştırılıyor



Malatya 'da çöken 7 katlı binanın altında kalan olup olmadığı araştırılıyor. Cengiz Topel Caddesi 'ndeki 7 katlı binanın, çökme tehlikesi nedeniyle bir süre önce boşaltıldığı, binanın altında biri oto lastikçisi olmak üzere 3 dükkanın bulunduğu belirtildi.

Oto lastikçinin çökme sırasında boş olduğu belirlenirken, diğer 2 dükkanda kimse olup olmadığı henüz tespit edilemedi.

Bu arada, olay yerinde bulunan bir kadın, adının 'Kaan' olduğunu belirttiği oğlunun caddeden geçerken binanın çöktüğünü gördüğünü, sonra telefonla  aramasına rağmen oğluna ulaşamadığını söyleyerek gözyaşı döktü.

MALATYA 'DA 7 KATLI BİNA çÖKTÜ

Malatya 'da 7 katlı bir bina çöktü. Cengiz Topel Caddesi 'ndeki bina, saat 10.15  sıralarında büyük bir gürültüyle çöktü. Binanın giriş katında işyerlerinin olduğu ve enkaz altında insanların  bulunabileceği belirtildi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve arama kurtarma ekibi ile ambulans sevk  edildi.

VALİ ULVİ SARAN: 'ENKAZ ALTINDA KİMSENİN OLMADIĞI YÖNÜNDE BİLGİ ALDIK'

Malatya Valisi Ulvi Saran, çöken 7 katlı binanın enkazı altında kimse olmadığı yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Saran, Paşaköşkü Mahallesi Cengiz Topel Caddesi 'nde çöken 7 katlı binanın  enkazında incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Saran, ellerine ilk ulaşan bilgilere göre, iş  yerlerinin kapalı olduğunu, bu nedenle enkaz altında kalan kimsenin olmadığını  ifade etti.

Bütün ihtimalleri göz önüne alarak çalışmalara arama kurtarma şeklinde devam ettiklerini anlatan Saran, 'Umarız can kaybı yaşanmaz' dedi. Daha sonra olay yerine gelen Malatya Belediye Başkanı Ahmet çakır da  kentte bulunan eski binaların tespiti ve yıkımı için çalışmaların sürdüğünü, bu  binanın da uzun süredir mahkemelik olan bir bina olduğunu belirtti. çakır, olayda
 can kaybı olmadığı bilgisini aldıklarını, bunun sevindirici olduğunu dile  getirdi. çakır, bundan sonra da kente eski ve yıkılma riski olan binalarla ilgili  daha titiz çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti. Malatya 'da bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da, olay  yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya 'nın incelemelerinin de sürdüğü belirtildi.

AA


Geri Dön