27 / 04 / 2024

Malatya'da yapılaşmaya dikkat edilmeli!

Malatya'da yapılaşmaya dikkat edilmeli!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda İnönü Mahallesi’nde bulunan ‘Sanat Sokağı’na, ‘Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağı’ ismi verilmesi maddesi, oy birliği ile kabul edildi.



 Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen aralık ayı Meclis toplantısına Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlık yaptı. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda ilk olarak 27 ve 30 Kasım 2015 tarihli toplantılarda alınan karar özetlerinin okunması ve kabulü Meclis üyelerine sunularak kabul edildi. Gündem maddelerinden bazıları karara bağlanırken, bazı maddeler de ilgili komisyonlara havale edildi. Birçok madde de ertelendi.


HEKİMHAN’A GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

Toplantının başında Hekimhan’da meydana gelen deprem ile ilgili konuşan Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs, “Hekimhan’da meydana gelen deprem sonrası imar ile ilgili yapılacak çalışmalarda gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Büyükşehir Belediye Meclisimizin alacağı kararlarda daha titiz davranacağına inanıyorum. Allah milletimize büyük afetler göstermesin” dedi.  Göğüs, Hekimhan’da bulunan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde de bulundu.


GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ KURULMASI KABUL EDİLDİ

Hasan Göğüs’ün konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Maddelerde yer alan Yeşilyurt İlçesi Cumhuriyet Örnek Köy Mahallesi ile Doğanşehir ilçesi Söğüt Mahallesi’ne, yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması ve dışa bağımlılığı en aza indirilmesi amacıyla güneş enerjisi santrali kurulması, İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi. 


Maddelerden “Doğanşehir ilçesi sınırları içerisinde yaklaşık 23 hektarlık alanda Arkeolojik Sit Alanı ile ilgili İmar ev Bayındırlık Komisyonu raporu” da söz konusu alanın oluşturulmasının tarihsel gelişim açısından olumlu bir durum yaratacağının belirtilmesi üzerine uygun bulunularak kabul edildi.


SANAT SOKAĞI İLE İLGİLİ MADDE İÇERİĞİ

Yine maddelerden, “Yeşilyurt ilçesi, İnönü Mahallesi’nde mevcut Sanat Sokağı yerine Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı ismi verilmesi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu” konusunda, ilgili komisyon raporu okunarak kabul edildi. Madde içeriğinde, “Komisyon Görüşü: Yapılan incelemede İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 16.11.2015 tarih ve 2015’e 25 bin 965 sayılı yazının incelenmesi neticesinde mevcut Sanat Sokağı ismiyle anılan sokağın Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağı isminin verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür” bilgileri verildi. 


Malatya Büyükşehir Meclisi, Aralık Ayı toplantısının 2. Birleşimi 11 Aralık Cuma günü saat 14.00’da yapılacak.


“EVDEKİ YASIMIZ BİRAZ DAHA AZALMIŞ OLACAK”

Kararla ilgili BUSABAH gazetesine konuşan Şehit İbrahim Tanrıverdi’nin ağabeyi Cengiz Tanrıverdi, “Benim daha haberim yoktu. Şimdi sizden duydum, Rabbime şükür olsun. Çok istedik. Demek ki Allah bir şeye ol derse, o her türlü olurmuş. Bu İbrahim’in vasiyetiydi. Vasiyeti yerine gelmiş oldu. Ayrıca İbrahim’i orda bol bol anacağız, anlatacağız. O sokakta olanlara bunları anlatacağız. ‘Bu kimdi, ismi neden yaşatılıyor?’ Bunları anlatacağız. Ailemizin içindeki yasta biraz geçmiş olacak. Bizim için önemli olan o. Biz İbrahim için bir şeyler yaptıkça bizim evdeki yasımız biraz daha azalmış olacak. En büyük amacımız buydu. İnşallah evimizde rahat rahat uyuyacağız” ifadelerine yer verdi.



Malatya Söz Gazetesi


Geri Dön