29 / 04 / 2024

Mall of İstanbul projesi Cannes'da görücüye çıktı!

Mall of İstanbul projesi Cannes'da görücüye çıktı!

Torunlar GYO, Mall of İstanbul projesini Cannes'da görücüye çıkardı. Emre Torun, yabancı fonlarla ortaklık görüşmelerinin sürdüğünü söyledi



Torunlar şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, Cannes'da düzenlenen MIPIM fuarında yabancı ortaklığa açık olduklarını söyleyerek '4-5 ülkeye yatırım yapan güçlü grup ve fonlar Türkiye'ye girmek istiyor. Bunlarla fuarda da görüşüyoruz. Uygun proje çıkarsa ortaklığa açığız' dedi. Torun, 858 milyon TL yatırım planı ile halka açılan şirketin portföyünü çeşitlendirmek için İkitelli'de İstanbul'un en büyük projelerinden biri olacak, içinde konut, alışveriş merkezi, ofis, gözlem kulesi, botanik park ve su parkı gibi farklı üniteler de bulunan Mall of İstanbul'un inşaatına nisan ayında başlayacaklarını açıkladı. Grup, İstanbul'da tanıtım yapmadan önce projeyi Cannes'daki MIPIM fuarında yabancı yatırımcılara tanıttı. Projeye 310-320 milyon TL yatırım yapacaklarını açıklayan Torun, projenin dördü rezidans biri ofis olmak üzere dört kule ile kulelerin altında alışveriş merkezinden oluşacağını belirtti. Projede 1200 ile 1400 arasında rezidans olacağını kaydeden Torun, yatırımın 2013 yılında tamamlanacağını kaydetti.

ALİ SAMİ YEN MAYISTA SATIşžTA

Ali Sami Yen Stadı yerine yapılacak projede Aşçıoğlu'na yüzde 65 ortak olan grup, bu projenin inşaatına da başlamaya hazırlanıyor. Emre Torun, projeyi mayıs ayında satışa çıkarmayı planladıklarını söyleyerek 'Proje geliştirme ve ruhsat süreçleri devam ediyor. Bir ofis, iki konut blokundan oluşucak projenin 2014'te tamamlanması planlanıyor. Torun, bu proje dışında üç yıl lık projeksiyonları arasında Esentepe'de Torun Tower, Korupark projesi 3. etap, Kütahya'da AVM, Turkmall ile Bulvar Samsun AVM ve İzmir'de Sur Yapı ile ortak projeleri olduğunu belirtti. Torun, 'Halka arz hedeflerimizin önemli bir parçasıydı. 3 yıl içinde 320 milyon doları Mall of İstanbul'a olmak üzere 500 milyon doların üzerinde yatırım planlıyoruz' dedi.

100 metrede lüks restoran

KONUTLARIN satışına bir ay içinde başlanması planlanan projede en ilginç yatırımlardan biri de Paris'teki Montmartre kulesinden örnek alınarak yapılan 100 metre uzunluğundaki turistik gözlem evi olacak. Gözlem evinin en üst noktasında lüks bir restoranın yer alması planlanıyor.

Dubaililer Torun Tower'a talip oldu

DUBAİ'NİN en büyük gayrimenkul şirketlerinden Damac Properties de fuarda Türkiye'de proje arayışına geçti. Damac Properties Başkan Yardımcısı Ziad Shibl MIPIM'de, Torunlar GYO'nun standını ziyaret etti. Shibl, Torunlar GYO yetkililerine esprili bir dille 'Ali Sami Yen projesinde Aşçıoğlu ile sizden önce biz ortak olacaktık. Ama Aziz Bey araya girdi. şžimdi de sizden Esentepe'de yapacağınız Torun Tower projesini istiyoruz' dedi.
Sabah/DİLEK TAşž


Geri Dön