Maltepe Fındıklı'ya yaşam evi açıldı!
Maltepe Fındıklı halkı için inşa edilen yaşam evininin açılışını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptı.Başkan Ali Kılıç, mahallede davul ve zurnalarla karşılanırken konuşmasında yaşam evinin halka ne gibi faydalar sağlayacağından da bahsetti...
Maltepe Belediyesi'nde yer alan habere göre Fındıklı mahallesinde, başta kadınlar olmak üzere halkı buluşturarak onları meslek sahibi yapacak ve geliştirecek olan “Fındıklı Yaşam Merkezi”ni hizmete açtı. Açılış törenine Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, CHP İlçe Başkanı Savaş Yücel, Fındıklı Muhtarı Yaşar Kaygusuz, çok sayıda davetli, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar katılım sağladı.
480 metrekarelik alan üzerine kurulan ve içerisinde taziye evi, eğitim ve etüt odaları, kütüphane, kadın dayanışma ve danışma merkezi ile çocuk oyun salonlarının yer aldığı yaşam evinin açılışında davul zurna ve halk oyunları eşliğinde karşılanarak bir konuşma yapan Başkan Ali Kılıç şunları söyledi:“Bu açılış, verdiğim sözleri yerine getirmenin işaretidir. Siz bana dediniz ki; biz kurs odaları istiyoruz, Türkçe öğrenmek istiyoruz, yabancı dil öğrenmek istiyoruz, bilgisayar kursu istiyoruz. Bir de dediniz ki taziye evi istiyoruz. Ben de bir şey daha ekledim, bir kütüphane ekledik. Hani odalar boş olduğunda, yan yana geldiğinizde dedikodu yapılmasın diye kütüphane ekledim. İnşallah burada Fındıklı'da güzel günlerimiz olacak, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, kimseyi ötekileştirmeden, herkesi başımızın tacı sayarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
FINDIKLI’YA 1 NİSAN MÜJDESİ
Bu hizmetin daha başlangıç olacağını söyleyerek konuşmasına devam eden Ali Kılıç şöyle konuştu: “İnşallah bu kardeşinizi 1 Nisan sabahı yeniden görevlendirdiğinizde başımıza neler geleceğini biliyorsunuz değil mi? Başınıza ne gelecek? Fındıklı'ya çağdaş bir Anadolu kadını olan Türkan Saylan’dan sonra Bahriye Üçok Yaşam Merkezi gelecek. Mustafa Zengin Ortaokulu'nun yanındaki boş alana kadınlarımızın ve gençlerimizin spor yapabilecekleri bir spor alanı, büyük çaplı taziye evi, bir kütüphane, kafeterya, sinema ve tiyatro salonlarının olacağı bir merkez inşa edeceğiz. Maltepe'den buraya gelip gitmek zor olduğu için Fındıklı'daki hemşerilerimize karşı bu görevimiz. Ayrıca belediye işlem merkezi de burada olacak. Hepinize armağanımız olsun. Şimdiden hepinize hayırlı olsun. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi bozmasın inşallah. Birileri bunu bozmak isteyebilir ama ben sizin yürekten güveniyorum; erkek kardeşlerim kıskanmasın ama bu defa Fındıklı'daki kadın kardeşlerim ilçemizi uçuracak” dedi.
“BURADA FAKİR İLE ZENGİN EŞİTLENECEK”
Kılıç’tan sonra söz alan CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Sahadayız, malumunuz, önümüz seçim, çalışıyoruz. Tuzla, Pendik ve Ümraniye’de de çalışıyoruz. Çalışırken ben özellikle kadın arkadaşlarımızın yanına gidip, onlara CHP’li belediyelerde yapılanları anlatmaya gayret ediyorum ve gururla söylüyorum her gittiğimde Maltepe’de açılan kreşleri, Maltepe’de kadın arkadaşlarımız için yapılan tesisleri gururla anlatıyorum ve oradaki kadınlara gururla örnek gösteriyorum. İnşallah bir dönem daha kadın arkadaşlarımızın özgürleşmesi, daha iyi, daha kaliteli hayatlar yaşayabilmesi için Başkanımız bu mücadelede yanımızda duracak. Hepinizin huzurunda bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum. Sağ olsun, var olsun” dedi.
Son olarak söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da Kılıç’a yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür ederek düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Bir insanın insanlığa yaptığı yanına kâr kalır. Başkanımız burada bir taziye evi kurmuş, umuyorum ki sizin ihtiyacınız olmaz ama hepimizi eni sonu kara toprağa düşeceğiz. Yetmemiş kadınların sosyal olarak birbirleriyle temas kurabilecekleri, birbirlerine danışabilecekleri bir danışma merkezi de kurmuş. Burada fakirle zengin eşitlenecek. Sonrasında güzel bir kütüphane var. Burada gençlerimiz, kadınlarımız okuyacak, okudukça öğrenecek. Herkese hayırlı, uğurlu olsun”
FINDIKLI YAŞAM EVİ
480 metrekarelik alan üzerine inşa edilen merkezde, eğitim odaları, başta öğrenciler olmak üzere halkın kullanımına açık kütüphane, mahalledeki derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarıyla halkın çeşitli toplantılarını düzenleyebileceği mahalle lokali, cenazeler için ayrılan taziye evi, kadınların hem meslek öğrenip hem hobilerini geliştirebilecekleri kadın eğitim merkezi ve özellikle şiddet gören kadınlara yönelik psikolojik danışmanlık merkezi yer almaktadır.