27 / 04 / 2024

Maltepe halkı Küçükyalı Karayolları arazisi için dava açacak!

Maltepe halkı Küçükyalı Karayolları arazisi için dava açacak!

Maltepe halkı, Küçükyalı Karayolları arazisinin ticari konut alanı haline getirilerek ihale edilmesine tepki göstererek ihalenin iptali için dava açma hazırlığında olduklarını belirtti.



Küçükyalı Karayolları arazisinin ticari konut alanı haline getirilerek ihaleye çıkarılmasına karşı mücadele yürüten Maltepe halkı, dava açma kararı aldı. Diren Çınar, Altıntepe ve Maltepe platformları ve Mimarlar Odası, 132 bin metrekarelik araziyi Karayollan arazisinin ranta açılmasına karşı mahalle halkını aydınlatmak amacıyla bir panel düzenledi. 150'ye yakın Maltepeli'nin katıldığı panelde açılış konuşmasını Prof.Dr Lale Atrasyap yaptı. Tevfik Üter, Prof Dr. Zerrin Bayraktar ve Mimarlar Odası İstanbul Anadolu 2. Bölge Başkanı Avukat Esin Köymen konu ile ilişkili birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası'nın ihalenin iptali için dava açma hazırlığında olduğu belirtildi. 


Karayolları'nın Küçükyalı'daki arazisi 650 milyon lira karşılığında TOKİ'ye devredilmişti.  TOKİ  araziyi "ticari ve konut" alanına dönüştüren imar değişikliğini, Şehircilik Bakanlığımla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne onaylattı. Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Moröy, plan değişikliğinin askı süresi dolmadan, 500'ü aşkın itiraz dilekçesini, Şehircilik II Müdürlüğü'ne teslim etti. Ancak itirazlar incelenmeden ihale günü açıklandı. TOKI Ataşehir Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı binasında 26 Mayıs günü yapılan ilk ihaleye 13 firma katıldı. Maltepelilerin protestoları eşliğinde yapılan ihale, ileri bir tarihe ertelenmişti. 


Aydınlık


Geri Dön