04 / 05 / 2024

Maltepe'ye 900 milyon euroluk merkez geliyor!

Maltepe'ye 900 milyon euroluk merkez geliyor!

Maltepe'ye 900 milyon euroluk merkez geliyor. Başıbüyük ile Bakkalköy arasında 1 milyon metrekarelik arazide inşa edilecek olan M’Expo Center, 900 milyon euroluk yatırım bedeline sahip.



MALTEPE Belediyesi, Türkiye’nin en büyük uluslararası fuar, kongre ve yaşam merkezini kurmaya hazırlanıyor. Başıbüyük ile Bakkalköy arasında 1 milyon metrekarelik arazide inşa edilecek olan M’Expo Center, 900 milyon euroluk yatırım bedeline sahip. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, M’Expo Center’ın 600 kişiye sürekli istihdam ve 20 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını, ülke ekonomisine 1.5 milyar dolar katkı sunacağını söyledi.


2017’de açılacak


İstanbul’da sanayi ve finans   merkezlerinin Anadolu yakasında, fuar alanlarının Avrupa yakasında olduğuna dikkat çeken Ali Kılıç, bu nedenle M’Expo Center’ı projelendirdiklerini söyledi.


M’Expo Center’ın inşaatına bu yılın sonunda başlamayı hedeflediklerini belirten Ali Kılıç, şöyle devam etti: “Uluslararası fuar ve kongreler birkaç yıl öncesinden tarihlerini belirleyip ilan ediyor. 2015 ve 2016 takvimleri büyük ölçüde bellidir. Bu nedenle de M’Expo Center’ın ilk bölümünü 2017 yılında açmayı hedefliyoruz. 5 yıl içinde dünyanın en büyük 10 fuar ve kongre merkezi arasında yer almayı hedefliyoruz.”



Vatan


Geri Dön