06 / 05 / 2024

Mamak dönüşümle yenilendi!

Mamak dönüşümle yenilendi!

Ankara Mamak hem sosyal hem fiziki anlamda değişiyor. Bölgede hayata geçirilen dönüşüm projeleriyle ilçe yeni bir görünüme kavuştu.



Ankara Mamak'ta hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Hem sosyal hem fiziki anlamda değişen bölge, Mamaklıların hayat standartlarını yükseltiyor. 

Yaklaşık 40 bin konutun yıkıldığı bölge gecekondulardan hızla arındırılıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, konu ile ilgili olarak günlük değil geleceğe yönelik yatırımlarla vatandaşlara sağlıklı yaşamın kapılarını araladıklarını söyledi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Akgül, "Mamak’ta umutların yerini artık konutlar aldı" dedi. 9 yılda 40 bin gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıktıklarını belirten Akgül, “Mamak, yatırım ve hizmetlerle huzur ve umut şehri oldu” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, Gülseren-Anayurt (Diriliş) Mahallesi’ndeki bin 237 gecekondunun bin 222’sinin yıkımı gerçekleşti. 437 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi'nde toplamda 5 bin 260 konut yapılacak. Yüzde 21’i konut, yüzde 22’si yol ve sosyal donatı alanı ve yüzde 57’si yeşil alan olan projede hak sahiplerinin neredeyse tamamıyla anlaşma sağlandı. 
 


Geri Dön