29 / 04 / 2024

Manavgat Kentsel Tasarım Rehberi ve Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı!

Manavgat Kentsel Tasarım Rehberi ve Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı!

Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinin Manavgat'ı konu alan güz dönemi çalışmaları tamamlayarak jürinin takdirine sunuldu. Manavgat kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verildi...



Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinin Manavgat'ı konu alan güz dönemi çalışmaları tamamlayarak jürinin takdirine sunuldu. Manavgat Ticaret Ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkam Ahmet Boztaş, Meclis Başkanı Ahmet Boztaş, Meclis Başkam Kerim Erdem Dokuz Eylül Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya katılarak tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

italyan ve Karadağlı öğrencilerin de içinde olduğu şehir plancısı, mimar ve peyzaj mimarlarından oluşan Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Stüdyosunun başında bulunan Doç.Dr. Şebnem Gökçen Dündar, 2013 yılı ekim ajanda yürüttükleri arazi çalışmalarının ardından öğrencilerin projelerini tamamladıklarını bildirdi. 


GELECEGE IŞIK TUTUYOR MATSO 


Başkanı Ahmet Boztaş'ta yaptığı açıklamada, bu tür çakşmalarmın Manavgat'm vizyonuna ışık tuttuğuna inandıklarını söyledi. MATSO olarak bu tür çalışmaları önemsediklerini belirten Boztaş, "Bu tür akademik çalışmalara konu olması; konunun uzmanı plancılar, mimarlar ve peyzaj mimarları tarafından ele alınması son derece önemli, izmir'de Manavgat'a ilişkin projeleri dinlemenin sevincini yaşıyoruz. Hocalarımız nezaket gösterdiler ve bizleri akademik jüriye misafir ettiler. Kendilerine, Manavgat'ı mesele edindikleri ve mekânsal gelişmesine katkı sundukları için tüm ilçe adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 


Alanya Postası Gazetesi 




Geri Dön