03 / 05 / 2024

Manisa Demirci'ye 3 yeni gölet inşa edilecek!

Manisa Demirci'ye 3 yeni gölet inşa edilecek!

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, ilçelerinin çok fazla göç verdiğini belirtti. Hemşehrilerine çağrıda bulunan Başkan Selçuk, “Hayal ettiğimiz Demirci’de ulaşım problemini çözerek ekonomik kalkınmayı sağlayalım” dedi




TRT Kent Radyo'da İzmir'in Renkleri programında Yunus Karakaya'nın konuğu olan Selami Selçuk, insanların kafasından göçü çıkartabilmek için cazibe merkezi oluşturmaları gerektiğini belirterek, "Biz Demirci'de yaşamak isteyenlerinde yaşayabileceği, yaşadığında karnını doyurabileceği ekonomik bir seviye yakalamak istiyoruz. Bunda da tarım ve tarıma bağlı sanayi çok önemli. Bu manada da İzmir'de yaşayan Demircileri hem kendi toprağına sahip çıkma açısından hemde yeni iş alanları yatırım alanları bulma açısından Demirci'ye davet ediyoruz" diye konuştu. 


"Gölet yapımı hızlandı" 


Başkan Selçuk, son yıllarda Demirci'de sulu tarıma yönelik çalışmaların arttığını söylerek, "Bizim esas geçim kaynağımız el halıcılığı. Ancak ekonomik konjöktür maalesef el işçiliğine, el emeğine dayanan sektörleri tasviye noktasına getirdi. Bugüne kadar tarım açısından çok fazla bir şey kaydetmemişiz ama son birkaç yılda sulu tarıma geçme hususunda gölet yatırımlarına önem verdik. Hali hazırda 5 gölet inşaatı devam ediyor. Bu sene 3 tane daha gölet yatırım programına alındı" dedi. Demirci'nin tarım sektörü açısından da oldukça gelişmiş ve organik tarıma alabildiğince müsait bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren Selçuk, "Yaylalarımız var, soğuk sularımız var, temiz havamız var. Bunları biz ekonomik gelişmeyle birleştirebilirsek gelen insanlarımızı daha çok memnun edebileceğimize inanıyoruz" açıklamasını yaptı. 


"En önemli sorun yol" 


Demirci'nin en önemli sorunlarından birinin yol sorunu olduğunun altını çizen Selçuk, "Yol konusunda standartlarımız çok yükseldi. Yol standartları iyileşmiş olmasına rağmen hala daha yol Demirci'nin en önemli ihtiyacı" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön