04 / 05 / 2024

Manisa Gördes'e 110 milyon TL'lik yatırım!

Manisa Gördes'e 110 milyon TL'lik yatırım!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, maliyeti 110 milyon TL’yi bulan yatırımların Manisa Muradiye Spor Kompleksinde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. İşte o yatırımlar...




Başbakan Ahmet Davutoğlu, maliyeti 110 milyon TL’yi bulan yatırımların Manisa Muradiye Spor Kompleksinde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. Manisalıların alkışları arasında salona giren Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşları selamladı. Törende İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, milletvekilleri , belediye başkanları ve ilçe başkanları da hazır bulundu.



Vatandaşların yoğun tezahüratları ve ‘Manisa seninle gurur duyuyor’ sloganları arasında kürsüye çıkan Başbakan Davutoğlu, 6 yıl önce hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’na da rahmet dileyerek, onun vakur, dik duruşunu hep hatırlayacaklarını ifade etti. Manisalılara teşekkür etmeye geldiklerini ve 26 tesisin açılışını yapacaklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Biz Manisa’dan uzak kalmayız. Gelince de hayırlı müjdelerle geliriz.bugün de Manisa’ya çok katkı olacak yeni tesisleri açmak için huzurunuzdayız” dedi.

 


Başbakan Ahmet Davutoğlu maliyetleri 105 milyon 750 bin lirayı bulan tesisleri açtı. Açılışı yapılan tesisler şu şekilde; Manisa Çalışma ve İşkur yeni hizmet binası, Manisa SGK il binası, Muradiye Spor Salonu, Spil Dağı Milli Parkı, ikisi ilkokul biri ortaokul olmak üzere üç okul, Gördes Maliye binası, Kırkağaç İzcilik ve Gençlik Kampı, Selendi Spor Salonu, Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonu, Turgutlu Şehit Tolga Artuğ Gençlik Merkezi, 100 ve 200 kişilik öğrenci yurdu, Ahmetli, Sarıgöl, Alaşehir, Demirci ve köprübaşı gibi bazı ilçelerde halı saha ve futbol sahalarının aralarında bulunduğu 28 yatırımın açılışını yaptı. Açılışı yapılan yatırımların 105 milyon liraya mal olduğu açıklandı.


Gördes Yatırıma Doymuyor

Kaymakam T. Hakan Bilgin, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol'un da katıldığı Toplu Açılış Törenin'de Gördes'i ilgilendiren iki önemli yatırımın da açılışı yapıldı. Maliye Bakanlığı tarafından 2 milyon 218 bin liraya yapılan Gördes Vergi Dairesi Hizmet Binası, 8 milyon 600 bin liraya mal olan Gördes Güneşli Sulaması gibi toplamda 10,818 milyon yatırımla Gördes'te son yıllarda başlayan yatırım hamlelerine yenileri eklenmiş oldu.


Yıllardır eski ve bakımsız olan Maliye Hizmet Binası ilerleyen günlerde vatandaşlara yeni binasında hizmet vermeye başlayacak. Diğer yandan 50 yıllık hayal olan toplam maliyeti 30 milyonu bulan Güneşli Barajı'nın 8,600 milyonluk sulama projesi de tamamlandı. Güneşli Barajı 11.400 dekar tarımsal alanda sulamaya başlıyor. 43.000 metre boru hattıyla Güneşli Barajı'nın ülke ekonomisine yıllık 8.2 milyon lira katkı sağlaması bekleniyor.



Gördes Belediyesi



Geri Dön