13 / 05 / 2024

Manisa OSB'ye 591 milyon TL'lik yatırım!

Manisa OSB'ye 591 milyon TL'lik yatırım!

Manisa OSB Başkanı Sait Türek, bu yıl toplam 442 milyonluk 4 tesisin temelinin atılacağını, 149 milyon liraya malolan 6 fabrikanın da hizmete gireceğini söyledi.



Manisa OSB Başkanı Sait Türek, bu yıl toplam 442 milyonluk 4 tesisin temelinin atılacağını, 149 milyon liraya malolan 6 fabrikanın da hizmete gireceğini söyledi.


Manisa Organize Sanayi Bölgesi Bölgesi Başkanı Sait Türek, yıl içinde 4 büyük firmanın bölgede yatırım başlatacağını, altı tesisin de hizmete gireceğini vurguladı, "591 milyon 110 bin liralık yeni yatırım ile 3 bin 365 kişiye iş imkanı sağlanacak" dedi.


Vestel, Erdemir Çelik, Bosch, İnci Jant, İndesit, Çimbeton, Klimasan, Schneider Elektrik gibi dünya çapında markaların yer aldığı Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Halen Tirsan, PepsiCo, Mitsubishi Electric, Vestel gibi önemli markaların yeni yatırımlarını sürdürdüğü Manisa OSB'de bu yıl 4 tesis toplam 442 milyon liralık temel atacak. 


Ayrıca yapımı süren 149 milyon liralık 6 tesis de bu yıl hizmete girecek. Böylece Manisa OSB, 2017'de toplam 591 milyon 110 bin liralık yeni yatırımı bölgeye kazandırırken 3 bin 365 kişiye de iş imkanı sağlayacak. Yaşa nan ekonomik olumsuzluklara karşın bölgenin büyümeyi sürdüreceğini belirten Organize Sanayi Bölgesi Bölgesi Başkanı Sait Türek, "Bölgemize yatırım yapmaya karar veren dünya çapındaki firmaların kararlarından vazgeçmemeleri sayesinde  bu rakam önümüzdeki yıl da artarak devam edecek. Yatırımların artırılması için enerji maliyetlerini düşürmeye yönelik çalışmalar yaptık. Bunun sonucunda üyelerimizin elektriği yüzde 2 daha ucuza almalarını sağladık" dedi. 


 Bu yıl 4 firmanın OSB'de temel atacağının vurgulayan Türek, "Bu 4 firmanın yapacağı 124 milyon 500 bin dolarlık yatırım 214 bin 920 metrekarelik bir alanı kaplayacak. Bu firmalar inşaatı bitirip hizmete girdiklerinde de 2 bin 245 kişiye iş kapısı olacak. Bu yıl 6 firma inşaatını tamamlayıp hizmete girecek. Bu 6 firmanın kapladığı toplam alan 120 bin 369 metrekare olurken yatırım miktarı da 42 milyon doları bulacak. Söz konusu 6 projede istihdam edilecek kişi sayısı bin 120 kişi. Yani 2017'de bölgemizde 10 firma çalışmalarını sürdürürken bunların yatırım toplamı 592 milyon lirayı istihdama katkısı da 3 bin 365 kişiyi bulacak" dedi. 


Otel ve sanat galerisi geliyor 


Manisa Organize Sanayi Bölgesi olarak temellerini geçtiğimiz yıllarda sadece sanayiciye değil tüm kente katkı sağlayacak yatırımlar ile sosyal sorumluluk projelerini bu yıl tamamlayacaklarını belirten Türek, şunları söyledi: "OSB olarak bu yatırımlarımızın başında Manisa'nın plakasını taşıyan '45 Business' adlı, 52 odalı otel ve sağlık spor kulübümüzü bu aylarda hizmete açacağız. Bunun yanında eski yönetim binamızı sanat galerisine dönüştürme kararı aldık. İlkbahar aylarında hizmete girecek olan MOSART, dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini Manisa halkının beğenisine sunacak. Ayrıca Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri (ZEKİ) Projesi'ni hayata geçireceğiz." 


Habertürk Egeli


Geri Dön