28 / 04 / 2024

Manisa Sarıpınar'ın altyapısı yenilenecek!

Manisa Sarıpınar'ın altyapısı yenilenecek!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçesine bağlı Sarıpınar Mahallesi’nin altyapısını yenileme çalışmalarına başladı. Yapılacak çalışma kapsamında Sarıpınar Mahallesi’nde 5 bin 500 metrelik içme suyu şebekesinin boruları değiştirilecek




MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir ilçesine bağlı Sarıpınar Mahallesi’nin altyapısını yenileme çalışmalarına başladı. Çalışma kapsamında Sarıpınar Mahallesi’nde 5500 metrelik içme suyu şebekesinin boruları değiştirileceği ifade edilirken, çalışma tamamlandığı zaman vatandaşlara daha sağlıklı su içirileceği ve su kayıp ve kaçaklarının önleneceği belirtildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri Alaşehir ilçesi Sarıpınar Mahallesi’nde içme suyu şebeke hattının borularını yenileme kapsamına aldı. Çalışma hakkında bilgi veren MASKİ İçme Suyu Daire Başkanı Nurettin Aytekin, “Alaşehir ilçesi Sarıpınar Mahallesini, Aydın ili Nazilli ilçesi Avra Mahallesine bağlayan yol güzergâhındaki mahalle içi şebeke borularının uzun yıllar önce vatandaşlar tarafından yeterli derinlikte döşenmemesi ve şebeke borularının ömrünü yitirmesi sebebiyle borularda sık sık patlak ve arızalar meydana geliyordu. Ayrıca mahalleyi Nazilli ilçesi Avra Mahallesine bağlayan yolun asfaltlanacak olması nedeniyle şebeke borularının asfalttan önce yenilenmesini kararlaştırdık. Şebeke yenilenmesi tamamlandığında hem vatandaşlarımıza daha sağlıklı su içirmiş olacağız, hem de su kayıp ve kaçaklarını önlemiş olacağız” dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün mahallede çalışmalara başladığını belirten Sarıpınar Mahalle Muhtarı Yaşar Bilgin de, “Eski dönemde döşenen borular, yeterli derinlikte döşenmemesi sebebiyle, boruların üzerinden herhangi bir araç geçtiği zaman, hemen borularımız patlıyor ve su kesintileri yaşıyorduk. Şimdi MASKİ ekipleri bu sorunu ortadan kaldıracak” diye konuştu.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön