02 / 05 / 2024

Manisa Şehit Makbule Hanım Meydanı yeniden düzenlenecek!


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Şehit Makbule Hanım Meydan düzenlemesi, Pazaryeri ve Kapalı Otopark için protokol imzalandı.




Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Şehit Makbule Hanım Meydan düzenlemesi, Pazaryeri ve Kapalı Otopark için protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol Gördes için imzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni ettiler.


Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi işbirliği ile Gördes'te  iki yeni proje hayata geçirilecek. Yürütülecek çalışmalar kapsamında Şehit Makbule Hanım Meydanı yeniden düzenlenerek Gördesliler için yepyeni bir sosyal alan oluşturulacak. Ayrıca ilçenin en büyük eksikliklerinden bir tanesi olan Pazaryeri ve otopark sorunu da ortadan kaldırılacak.


Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret ederek ilgili projeler için protokol imzaladı. Protokol imzalanırken Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri İlhan Türe, Ahmet Esen ve Alp Sefa Gökkaya da hazır bulundu.


Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “Şehit Makbule Hanım Meydanı’nın altına otopark da istiyorduk. Ancak zeminin uygun olmamasından dolayı yapılamayacağını öğrendik. Bu nedenle sadece meydan düzenlemesi yapılacak. Bunun yanı sıra Kapalı Otopark ve Pazaryeri de yapılacak. Bunları ilçemize Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kazandırmak istiyoruz. Bunun için buradayız. Bir an önce yapılmasını arzu ediyoruz. Gördes'imize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Daha önce Gördes’e gerçekleştirdiği ziyarette ilçeye yapılacak yatırımlar noktasında karşılıklı istişarelerde bulunduklarını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Meydan ve otopark yapılması konusunda zeminin uygun olmamasından ve yerin altındaki alanın da küçük olmasından dolayı yer altı otoparkının yapılmaması noktasında mutabakata vardık. İlçe meydanının projesi Gördes’e yakışır şekilde hazırlandı. Başkanımızın da olurunu almak suretiyle ihaleye çıkma noktasına geldik” dedi.


Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, ilgili protokolü imzalayarak projelerin ilçeye hayırlı olmasını temenni ettiler.


Gördes Belediyesi 


Geri Dön