05 / 05 / 2024

Manisa Yunusemre'deki kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Manisa Yunusemre'deki kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Laleli'de 3 bin 345 konut yerine 5 bin 700, Lalapaşa ve Mutlu mahallelerinde ise 465 konut yerine 770 konut inşa edileceğini bildirdi.



Yunusemre'yi oluşturmak için hummalı bir şekilde çalışmaların başlattığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Önce alanlarda kentsel dönüşüm ofisleri kurulacak, ofislerde vatandaşla birebir görüşmeler yapılacak, yerinde çözüm modeli ile vatandaş aynı alanda çağdaş ve modern yaşanılabilir konutlara kavuşacak" dedi. 


RESMÎ Gazete'de yayınlanan kararla Lalapaşa ve Mutlu Mahallelerinde sınırları belirlenen alanlarda kent sel döşünüm başlayacağını ve en büyük değişimin Laleli'de yaşanacağını belirten Başkan Çerçi, "Bu bir kentsel dönüşüm örneğidir, bir reformdur. Manisa'da gerçek dönüşüm ve değişim başlıyor" ifadelerini kullandı.



Toplu konut ve kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalarının sadece TOKİ'den ibaret olmadığını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi. "Kentsel Dönüşüm sadece bina yıkıp o binanın yerine yeni bina dikmek değildir.'' dedi. 


Manisa'nın Büyükşehir olması ve her geçen gün hızla artan nüfusuyla birlikte yeni kurulan Yunusemre Belediyesi'ııde, bir taraftan kurumsallaşma çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan da şehrin en önemli sorunlarından birisi olan imar ve kentsel yenilenme, sağlıklı yaşam standardında şehir oluşturma çalışmalarım yürüttüklerini kaydeden Başkan Çerçi, "Yapılan çalışmalar nihayet meyvesini verdi ve Yunusemre Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına başladık. 


Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Lalapaşa ve Mutlu Mahallelerinde sınırları belirlenen alanlarda kentsel döşünüm başlayacak. 465 konut yerine 770 koııııt inşa edilecek. Yine Laleli Mahallesi'nde 3345 konut üzerinde kentsel dönüşüm çalışması başlatacağız ve 3345 konutun yerine 5700 konut inşa edeceğiz. Bu bir kentsel dönüşüm örneğidir, bir reformdur. 

Oııce alanlarda kentsel dönüşüm ofisleri kurulacak, ofislerde vatandaşla birebir görüşmeler yapılacak, yerinde çözüm modeli ile vatandaş aynı alanda çağdaş yaşanılabilir konutlara kavuşacak. Belediyemizin yürütmüş olduğu kentsel dönüşüm projesi Manisa merkez ve ilçelerinde uygulanan ilk kentsel döşünüm çalışması olduğu gibi, aynı zamanda Ege'de uygulanan ilk kentsel dönüşüm olma özelliğini de taşıyor. 


Özgüveni yüksek, kendine güvenen, kısa, orta ve uzun vadeli projeler ortaya koyabilen Yunusemre Belediyemizin çalışmaları şehirde gerçek manada dönüşüm ve gelişim başlatıyor" dedi. HabeT Merkezi Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Laleli'de 3 bin 345 konut yerine 5 bin 700, Lalapaşa ve Mutlu mahallelerinde ise 465 konut yerine 770 konut inşa edileceğini bildirdi 


Geri Dön