10 / 05 / 2024

Manisa'da 11 atık su arıtma tesisi için ihaleye çıkılıyor!

Manisa'da 11 atık su arıtma tesisi için ihaleye çıkılıyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, çevresel açıdan büyük önem taşıyan atık su arıtma tesislerinin aktif olarak kullanılması noktasında çalışmalarına hız verdi. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç konuyla ilgili açıklama yaptı...




Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, çevresel açıdan büyük önem taşıyan atık su arıtma tesislerinin aktif olarak kullanılması noktasında çalışmalarına hız verdi. MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, mart ayında Manisa'da mevcut 11 atık su arıtma tesisinin bakım, onarım ve işletme ihalesini gerçekleştireceklerini belirtti. İhalelerin tamamlanmasının ardından tesislerin tam kapasiteli olarak hizmet vereceğini açıklandı. Manisa merkezi, Alaşehir, Akhisar, Saruhanlı, Kula, Ahmetli, Gölmarmara atık su arıtma tesislerinin yanı sıra Karaoğlanlı, Durasıllı, Karakurt ve Gelenbe mahallelerinde aktif hale getirilecek arıtma tesisleri için ihale süreçlerinin başlatıldığını belirten MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, özellikle çevrenin korunması açısından büyük önem taşıyan bu tesislerin bir an önce etkin olarak kullanılmasına hassasiyet gösterdiklerini dile getirdi.


Tam kapasite

Evsel ve endüstriyel atıkların içme suyu kaynaklarına karışmasının insan sağlığını tehdit ettiğine dikkat çeken Koç, "Atık su arıtma tesislerinin işletilmesi önemli. İhalelerin tamamlanmasının ardından 11 adet atık su arıtma tesislerinin tam kapasiteli olarak hizmet vermelerini sağlayacağız" açıklamasını yaptı.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön